TIME DATE
Ma Endre és Elek nap van.

2019-04-25 15:17:25 / Szerző: HajduPress

Közös néptáncünnep Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Közösen rendez műsort a Tánc Világnapja alkalmából április 29-én, hétfőn 18.30 órától a VOKE Egyetértés Művelődési Központban (Debrecen, Faraktár u. 67.) a város négy legnagyobb néptáncegyüttese a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes, a Forgórózsa Táncegyüttes és a Főnix Néptáncegyüttes.


Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre, Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára időzítve. Ezen a napon világszerte, így Debrecenben is tánccal ünnepelnek a műfaj kedvelői.  
„Néptáncgála a Tánc Világnapján” című műsorban valamennyi csoport 3-3 koreográfiát mutat be, így az esten 12 produkciót láthat a közönség a négy nagy hagyománnyal rendelkező csoport összefogásának köszönhetően.

- A városban évtizedek óta több művészeti csoport működik folyamatosan, de ez az első alkalom, hogy közösen ünnepelünk. Nem véletlenül, hiszen céljaink, is közösek: fenntartani, megőrizni és megmutatni mindazt, amit szüleinktől, nagyszüleinktől örökségül kaptunk – mondta Mecsei Gyula, a Debreceni Forgórózsa Kulturális Egyesület alelnöke, a rendezvény egyik szervezője.

A műsort Szarka Zsolt, örökös aranysarkantyús táncos, táncpedagógus, a Forgórózsa Táncegyüttes művészeti vezetője szerkesztette, az esten a Bürkös zenekar húzza a talpalávalót.

A közös táncest április 29-én, hétfőn 18:30-kor kezdődik a VOKE Egyetértés Művelődési Központban (Debrecen, Faraktár u. 67.). Belépők a helyszínen, valamint elővételben a közreműködő együttesek székházában válthatók.
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Kétdimenziós szerelem - A Szerelem második látásra című filmről
Nagy művészetválasztó - A Csokonai a Campus Art-on
Tessék választani! - Az Őrült nők ketrece című előadásról
Egy év bihari történései - képekben
Csodálatosan megragadott pillanatok - Megnyílt az idei Sajtófotó-kiállítás

Hozzászólások