TIME DATE
Ma Kármen és Anita nap van.

2019-10-07 07:01:15 / Szerző: HajduPress

Kozák Luca előtt le a kalappal!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A debreceni Kozák Luca a 13. helyen végzett 100 m gáton vasárnap a dohai atlétikai világbajnokságon.

    A debreceni futó szombaton előfutamából a negyedik helyen jutott tovább kereken 13 másodperces eredménnyel, aminél - mint mondta - jobbat akart futni az elődöntőben, sőt a 12.84 mp-es olimpiai szintet is célba vette. Idén 12.89 mp volt a legjobbja 100 gáton.
    Az elődöntő első futamában előkelő társaságba került a nyolcas pályára az olimpiai ezüstérmes amerikai Nia Ali mellé, de itt indult a 12.32-vel világranglista-vezető jamaicai Danielle Williams, a fedettpályás Európa-bajnok holland Nadine Visser és a vb-második német Cindy Roleder is. A három előfutamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb idővel rendelkező lett finalista.

    Kozák Luca nem a legjobban jött el a rajtból, de a hajrája jól sikerült és 12.87 mp-cel, idei legjobbjával az ötödik helyen ért célba.
    "Az idei legjobbamat kihoztam magamból, nem szabad csalódottnak lennem. Főleg úgy, hogy a fedett Eb után kicsit döcögősen indult a szezon, májusban húztam először szögest" - mondta Kozák Luca, aki a márciusi fedettpályás Eb-n megdöntötte 60 m gáton Siska Xénia 1985-ös országos csúcsát 7.97 másodperccel, de megsérült és a döntőben nem futhatott. Siska Xénia volt az utolsó magyar sprinter, aki Kozák Luca előtt vb-elődöntőt futott, még 1983-ban.
    "Jó lett volna megfutni az olimpiai szintet, de világranglistáról is ki lehet jutni Tokióba és ez a vb sok pontot hoz nekem" - tette hozzá Kozák Luca.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Forma-1: július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen
Pont nélkül maradt a Loki
Federer a legjobban kereső sportoló
Mind a hat hétvégi bajnokira beengedik a nézőket
A Leedset és a Liverpoolt utálják a legjobban a szurkolók

Hozzászólások