TIME DATE
Ma Elemér nap van.

2019-07-25 14:31:49 / Szerző: HajduPress

Kósa Az ellenzék célja csak a hatalom megszerzése

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A közelgő önkormányzati választások is terítéken voltak a tusványosi panelbeszélgetéseken. Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke szerint október 13-ra vagy 20-ra írja ki a választást a köztársasági elnök.

Kósa Lajos bejelentette, az ellenzéki pártok csak a hatalom megszerzése érdekében akarnak összefogni. Program nincs, csupán annyi, hogy „Orbán takarodj, Fidesz takarodj!” Szerinte ezzel szemben a kormánypártok célja, hogy otthonosabbá, élhetőbbé tegyék az általuk vezetett településeket. Háború vagy építkezés – ez a két álláspont ütközik. Kósa szerint az ellenzéket összetartó gyűlölet rövid ideig képes működni, hiszen 2018-ban is összefogásról beszéltek, s lett belőle kétharmados Fidesz-győzelem.

Kósa meggyőződése, a választók nem fognak program nélküli összefogás pártiakra voksolni. A várható kampányról elmondta, az ellenzék is tudja, hogy jó irányba mennek a dolgok, ezért a politikai konjunktúrát kell csökkenteni. Ennek érdekében pedig minden valóságtartalmat nélkülöző híreket fognak gyártani. A Fidesz-KDNP jelöltek viszont kész programmal fognak előállni, ami arra irányul, hogyan lehetne még inkább élhetővé tenni településüket. Nincs kétsége afelől, hogy süketek párbeszéde lesz a kampány – summázta. 

A szavazási hajlandóságról Kósa Lajos bejelentette, hasonló lesz, mint az EP-választás volt, azaz a fővárosban lesz a legmagasabb a részvétel, a legkevesebben pedig a keleti végeken mennek el. Éppen ezért arra kérte a választásra jogosultakat, mindenki menjen el szavazni, mert a legfontosabb az otthonunk, a saját életünk, s nem mindegy, kire bízzuk sorsunk alakítását.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella


A rovat legfrissebb cikkjei

Orbán: a magyar nemzet birtokában van azoknak a képességeknek, amelyek segítségével független tud maradni
Grezsa István: a nemzeti megújulás az óvodában kezdődik
Semjén Tusványoson: Romeltakarítás után építkezés
Kósa Az ellenzék célja csak a hatalom megszerzése
Varga Mihály: Olcsó munkaerővel nem lehetünk versenyképesek

Hozzászólások