TIME DATE
Ma Aladár és Álmos nap van.

2020-02-09 09:21:40 / Szerző: HajduPress

Koronavírus: nincs fertőzött Magyarországon, de influenzajárvány van

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Magyarországon nincs az új koronavírus által fertőzött beteg, viszont influenzajárvány van, és más kórokozók is okozhatnak felső légúti megbetegedéseket - hangsúlyozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

    Dánielisz Ágnes kiemelte: ezek a kórokozók is ugyanúgy cseppfertőzéssel terjednek, mint az új koronavírus, ezért érdemes gyakori kézmosással védekezni ellenük.
    Hozzátette: a Kínából érkező csomagokat nyugodtan át lehet venni, a két ország közti hosszú utat - amely alatt hőnek, hidegnek és kiszáradásnak is ki van téve -, a koronavírus biztosan nem bírja ki.
    A szakember kitért arra is, hogy a legújabb hírek szerint székletben is kimutatták az új koronavírus örökítő anyagát, ám mint mondta, a járványügyi adatok alapján egyértelmű, hogy a megbetegedések cseppfertőzéssel terjednek.

    A Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírussal kapcsolatos kérdések megválaszolására két 24 órában hívható zöld számot - 06-80-277-455 és 06-80-277-456 - is működtet, ezeken leginkább csomagokkal, utazással és felsőlégúti tünetekkel kapcsolatban érdeklődtek már - mondta.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Aki rendbe vágja az egészségügyet, az nyeri a következő választást
Az időseket és a betegeket sújtja leginkább a járvány az eddigi legátfogóbb tanulmány szerint
Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar
Hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból
Több mint duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Hozzászólások