TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-05-04 18:46:27 / Szerző: HajduPress

Íme, az óceáni hulladékból készült telefontöltő

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A műanyag hulladékból készült hordozható hangszóró sikere után a brightoni, fenntartható termékeket készítő Gomi stúdió visszatért egy új, környezetbarát hordozható töltővel.

A brightoni cég most új, környezetbarát telefontöltőt dobott piacra, amelyek 100%-ban nem lebomló óceáni hulladékból, kézzel préselve készültek. Az eszközök alapját pedig újrahasznosított akkumulátorok képzik, melyek egyébként szintén hulladéklerakókba kerültek volna.
A készülék nem csak hasznos, hanem szép is! A márványmintás, türkizkékben és fehérben játszó töltőkön a kézi készítésnek hála minden minta kicsit más, és egyedi. A szép külső mellett azonban arra is odafigyeltek, hogy kicsi és könnyen hordozható legyen, így könnyedén magunkkal vihetjük bárhova is megyünk.
Tom Meades, a márka menedzsere és tervezője a DesignBoomnak elmondta, hogy alig 9 hónap alatt sikerült 500 kg szemetet felhasználniuk a termékeikhez!
Tom reméli, hogy az újrahasznosított műanyagból készült, megfizethető termékek bevezetésével a jövőben még több hulladékot hasznosíthatnak újra. Ezzel szeretnének hozzájárulni a bolygó megtisztításához.

A Gomi szorosan együttműködik az angliai sussexben található élelmiszer-nagykereskedőkkel is, és begyűjti tőlük az összes hulladékot, mielőtt azok égetésre vagy hulladéklerakóba kerülnének.  A stúdió a gyártáshoz a háztartások és a kisvállalkozások műanyag hulladékait is elfogadja.
Mindezek felett a cég ingyenes javítást kínál a saját termékeihez, és egy olyan rendszert alakított ki, melyben a vásárlók visszaküldhetik az elhasznált töltőiket, hogy azok műanyag borítását beolvaszthassák, és újabb terméket készíthessenek belőle.
 
Fotó: designboom.com
 
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Ötmilliárdos pályázat elektromos autókra és robogókra!
Erősödött a forint estére
Négy egyetemi startup együttesen 60 millió forintos befektetést nyert el
A második műszak is elindult a győri Audinál
Rövid tőzsdei hírek

Hozzászólások