TIME DATE
Ma Ottó nap van.

2020-06-18 10:45:07 / Szerző: HajduPress

Kormányinfó: maszk kell, az időkorlát megszűnt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Megszűnt a veszélyhelyzet, 98 nap után véget ért a rendkívüli jogrend, és járványügyi készültség lépett a helyébe hat hónapra - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón, amin hónapok óta először az újságírók is élőben kérdezhettek. 

Gulyás szerint a járványügyi készültségben csak az indokolt védelmi intézkedéseket kell továbbra is fenntartani, mint például a maszkhasználat. A vásárlási idősáv megszűnt. Ezekről a kormány szerdán döntött. Zenés- és táncos eseményekre 500 fős korlát vonatkozik. Emellett az uniós országokból és Szerbiából érkezőknek is megnyíltak a magyar határok.

A miniszter közölte, hogy a járványügyi készültséget háromhavonta felülvizsgálják.

Ami a legfontosabb: a mai nappal eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai maradnak - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    A tárcavezető kiemelte: úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így.
    Arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság azt javasolta - és a kormány álláspontja is az -, hogy mihamarabb lehetővé kell tenni a határok átjárhatóságát az uniós tagállamok között. Ugyanakkor míg korábban úgy tűnt, a migráció megállt, a májusi adatok már aggasztóbbak, de remélhetőleg a határok átjárhatósága nem jelenti azt, hogy ne lehetne tartani a határok védelmét - közölte. Hozzátette: Magyarország képes megvédeni a határait.


A rovat legfrissebb cikkjei

Egy fiatal nő életét vesztette balesetben a 4-esen
Ez jön: felhőszakadás és hőség
Elsodortak egy embert az M2-esen
Látott már kocka alakú görögdinnyét? És még magyar is
Fokozatosan nyitja újra ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Hozzászólások