TIME DATE
Ma Orsolya nap van.

2019-09-12 18:47:10 / Szerző: HajduPress

Költekezésben bőven lepipáltuk az EU-t

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Magyarországon a napi fogyasztási cikkek forgalma értékben 7,7 százalékkal bővült a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg Európában 3,4 százalékos volt a növekedés - közölte a Nielsen piackutató csütörtökön az MTI-vel.

    
A 21 fejlett európai országot vizsgáló elemzés szerint, ha nem számítjuk a kiugró infláció miatt magas (19,4 százalékos) török adatot, akkor Magyarországon nőtt a leggyorsabban az élelmiszerek, háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma.
    
A Nielsen a vizsgált országok mindegyikében bővülést regisztrált, a legmagasabb értékeket a visegrádi országokban: Lengyelországban 7,1 százalékos, Csehországban 6,6 százalékos, Szlovákiában 4,6 százalékos növekedést mért a második negyedévben. A lista végén található Finnország, Svájc, az Egyesült Királyság és Belgium, ahol a kiskereskedelmi forgalom bővülése értékben a második negyedévben 0,3 és 1 százalék között mozgott.
    
A magyarországi élelmiszerpiac az előző év végi 5 százalék alatti teljesítmény után, értékben 8,1 százalékkal bővült az április-júniusi időszakban, a vegyi áruk piaca, alulmúlva a korábbi trendet, 5,8 százalékkal nőtt.  
    
Magyarországon az élelmiszereket, háztartási vegyi árukat és kozmetikumok piacát érintő átlagos árszínvonal-növekedés hatása a vizsgált időszakban 5,6 százalékos volt, míg Európában ez az érték 2,9 százalék volt.
    
A napi fogyasztási cikkek forgalmának növekedése mennyiségben Magyarországon 2,1 százalékos volt, Európában 0,5 százalékos. A közleményben megjegyzik, hogy az Európában mért átlagosan fél százalékos mennyiségi növekedés a húsvéti szezonnak tulajdonítható átmeneti bővülés, éves szinten volumenben stagnál a piac.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Október 31-ig kell elvégezni a kötelező banki adategyeztetést
A cukor megadóztatását sürgeti a jegybankelnök
Kiss Attila lett az E.ON magyarországi tevékenységéért felelős vezérigazgató
Csaknem 2 ezer elektromos jármű megvásárlását segítette állami támogatás
Ezért választjuk kis boltok helyett a nagyobb üzleteket

Hozzászólások