Egy finom süteményre vágysz a vasárnapi ebédhez de nincs sok időd rá a klasszikus retrónak is nevezhető kókuszkockával nem fogsz mellé.
Hozzávalók:
A piskótához
20 dkg cukor
5 dkg vaj
1 db tojás
2 ek méz
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt
2 dl tej
A mázhoz
20 dkg vaj
6 ek cukor
3 ek cukrozatlan kakópor
1 dl tej
Elkészítése:
Egy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével.Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a sütőport, majd részletekben a lisztet, végül a tejet, és csomómentesre keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük.Jöhet a máz! Egy kis lábasban vajat olvasztunk, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, végül a tejet. Alacsony lángon összeforraljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.A kihűlt piskótát tetszés szerinti kockákra vágjuk, belemártogatjuk a mázba, majd egy villa segítségével a kókuszreszelékbe.
Hűtőben pihentetve vagy akár azonnal fogyaszthatjuk is. 🙂
Egy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével.Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a sütőport, majd részletekben a lisztet, végül a tejet, és csomómentesre keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd a tepsiből kivéve pihentetjük.Jöhet a máz! Egy kis lábasban vajat olvasztunk, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, végül a tejet. Alacsony lángon összeforraljuk, majd megvárjuk, míg kihűl.A kihűlt piskótát tetszés szerinti kockákra vágjuk, belemártogatjuk a mázba, majd egy villa segítségével a kókuszreszelékbe.
Hűtőben pihentetve vagy akár azonnal fogyaszthatjuk is. 🙂
Sütési hőfok:180°C
(NOSALTY)
Hozzászólások