TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-08-10 07:53:44 / Szerző: HajduPress

Kinyitja kapuit az Arany János téri sportpálya - FOTÓK

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Végéhez közeledik a Zöld város program a Libakertben. Megújult a sportpálya az Arany János téren és a új játszótér épült a Füredi út – Dózsa György utca közötti tömbbelsőben – jelentette be péntek délutáni tájékoztatóján Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője. 

 
Az Új Főnix Terv Zöld város programjában befejezéséhez közeledik a Libakert zöldterületeinek korszerűsítése. Megújulnak a parkok, a sétányok, új játszóterek épülnek, a meglévőket felújítják és új környezetben várják a sportolni vágyókat az Arany János téren is.
- A libakerti fejlesztések egyik várhatóan legnépszerűbb eleme lesz az Arany János téri sportpálya, amely 540 négyzetméteren új, gumiszőnyeges burkolatot kapott és a pálya körüli kerítést is olyanra cseréltük, amely hangcsillapított, így nem zavarja a környéken élőket – mondta Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője, aki jelképesen ki is nyitotta a felújított spotpálya kapuit.

Kedvelt közösségi tér lesz a Füredi úttal páhuzamos tömb belső oldalán kialakított új játszótér is, amelyben mászójátékkal, egyensúlyozó játékkal, fészekhintával és kígyójátékkal játszhatnak a gyermekek. A játszótér körül KRESZ-parkot is kialakítottak.
- Az a célunk, hogy a minden generáció igényeit kielégítő fejlesztést valósítsunk meg a Libakertben. Az időseknek parkokat, sétányokat és új padokat helyeztünk ki, a fiataloknak sportpályát újítottunk fel, a kisgyermekeknek pedig játszótereket hoztunk létre – mondta Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.
 
A Zöld város program libakerti beruházásaihoz 239 millió forint uniós támogatást nyert a debreceni önkormányzat. A fejlesztés az ősz elejére fejeződik be.  

A rovat legfrissebb cikkjei

Medveállatka a debreceni Nagyerdőben: fotó
Újabb bizonyíték: a STOP-tábla nem dísznek van
Folytatódik a debreceni Hódos felújítása
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására
Ingyen kaphat próbatermet a Tankcsapda az önkormányzattól

Hozzászólások