TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-06-13 11:13:55 / Szerző: HajduPress

Ki irt? Szúnyogtámadás Debrecen ellen

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Tudják melyek (voltak) az utóbbi hetek legmeghatározóbb közéleti témái Debrecenben? NEM. Nem politika, nem foci, nem szex. 

Az egyik a rémforgalmas, ütőérszerű Böszörményi út közlekedési rendjének (lámpabeállításának) a Mihály napi vásár utáni szétcseszése volt, amely (tíz)ezrek mindennapi életét nehezítette meg totál bután és feleslegesen. A katasztrófahelyzetet több heti, teljesen érthetetlen tökölődés után végül sikerült elhárítani, ráadásul az iskolának is vége, úgyhogy győzelem, most egy ideig remélhetőleg nem lesz baj.

A másik problematika ennél kiterjedtebb, bonyolultabb és viszketőbb gondcsomó. A parazita szúnyogokról van szó: a vérszívó kisasszonyok ellepték Debrecent és környékét is, olyan léptékben, amely túlmegy a "zavaró" kitételen, inkább az "elviselhetetlen" kifejezéssel jellemezhető. Persze mindenki tudja, hogy a drágalátos szunyik milyen fontos szerepet töltenek be a táplálékláncban, de ez senkit nem vigasztal: anyukák, gyerekek, de még életerős férfiak is arról panaszkodnak-beszélnek, hogy alig lehet létezni a városban, a Vidámparktól a Ligetig, a Határ úttól a Köztemetőig mindenki szenved, vakarózik, átkozódik. Igen, erről diskurál Debrecen népe.

De ki ezért a felelős? Nyilván elsősorban az ijesztően fura időjárás, amely nem átallotta gyakorlatilag az egész májust özönvízzé kreálni, kedvezve ezzel a lárvák fejlődésének. Erről ugye senki nem tehet, illetve igen, de hagyjuk most a klímaváltozás vaskos problémahalmazát. Lényegibb momentum, hogy szúnyogot nem simogatni, becézgetni szokták, hanem IRTANI. Igen ám, de Debrecenben az a szokás, hogy csak az úgynevezett nagyrendezvények (talán Campus, de inkább Virágkarnevál) előtt mennek neki a szúnyoghadaknak, amivel a legtöbb évben nincs is túl nagy baj. Ha ennyi pénz van, ennyi pénz van. De ez most nem az az év. 

Ez most a vérszívás éve. Ezrek által kéretik, hogy szálljanak fel azok a szúnyogirtó repgépek, és támadjanak, mert ha nem, véresre vakarva megyünk a Campusra. A Virágkarnevál idejére meg már rég elveszítjük a háborút.

T. Cs. Zs.

 

A rovat legfrissebb cikkjei

A kapitány lánya - síró embereket akarunk nézni?
Ki irt? Szúnyogtámadás Debrecen ellen
Debreceni patkány(ok)
Egy cikk az év edzőjéról: Debrecen Herczege
Ember - embertelen

Hozzászólások