TIME DATE
Ma Gedeon és Johanna nap van.

2020-03-18 18:40:47 / Szerző: HajduPress

Kenyér recept, dagasztás nélkül

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az Írek híres szódás kenyere, pihe-puha, lyukacsos, aranybarna roppanós külsővel,
ráadásul dagasztás nélkül. Jól hangzik igaz? Akár hisszük, akár nem, elkészítése nem
több mint 35 perc.

Az öt perces előkészület után, már mehet is a sütőbe, és woálá’ harminc perc múlva
illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra a család
legnagyobb örömére.

Hozzávalók:
– 50 dkg finomliszt
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 2 pohár kefir vagy natúr joghurt
– 2 dl víz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőnket 200 fokra.
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba keverjük össze, majd a közepébe töltsük bele a
kefirt és a vizet, kézzel finoman gyúrjuk össze.
A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és
egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba.
Vizes kézzel a tetejét simogassuk el, hogy picit egyenletesebb legyen, majd késsel vágjuk
be keresztalakban, és már mehet is a sütőbe bő harminc percre.

Jó étvágyat kívánunk!

Szerző:Rupáner-Gallé Margó
(Forrás: tudasfaja.com)

A rovat legfrissebb cikkjei

Reggeli palacsinta
Diós sárgarépagolyók
Lesz élesztő!
Tanulj főzni!
Retro menzás kaják

Hozzászólások