TIME DATE
Ma Diána nap van.

2019-08-14 17:28:08 / Szerző: HajduPress

KELL! Tizenkétezer kalóriás hamburgert kínál egy brit kocsma

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája - adta hírül a The Guardian című brit napilap szerdán.

    
A Big Ben Number 10 elnevezésű, 28,95 fontba (10 185 forintba) kerülő fogást tíz egymásra pakolt, sajttal és 25 szelet sült baconnel gazdagított hamburgerpogácsából készítik. Az óriásburger másfél kilót nyom, és a cikkíró hangsúlyozottan felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire egészségtelen.
    
A George Pub and Grill, ahol a hamburgert kínálják, elhárítja a felelősséget, mondván, rendeléskor figyelmeztetik a vendégeket, hogy csak saját felelősségükre fogyasszák az ételt. A kocsma tulajdonosa, némi fekete humorral, 500 fontot (176 ezer forintot) ajánlott fel a hamburger elfogyasztása miatt esetleg elhalálozók sírkövére.
    
A brit naiplap szerint már akadt egy vendég, aki megpróbálkozott a fogással: az evőversenyeken részt vevő Kyle Gibson 22 perc alatt felfalta az egészet, és azt állította, hogy élete legfinomabb burgere volt.
    
A cikk szerzője emlékeztetett arra, hogy egy egészséges felnőtt napi szükséglete 2500 kalória, tehát az óriásburgerrel egy egész heti kalóriamennyiséget fogyaszthat el az ember. Vagy egy egészséges ételre lefordítva, olyan, mintha egyszerre 10 kiló kinoát enne meg.


(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Kettős mérce: nyugaton több mogyoró jut ugyanabba a csokiba?
Jó lenne belátni: állati fehérjére is szükségünk van
Zsemlét és kiflit hívott vissza a Lidl, lehet, hogy műanyag van benne
Minden sör címkéje megváltozik
Az élelmiszerpazarlás mérséklésére útmutatót készített a Nébih

Hozzászólások