TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-04-04 12:43:49 / Szerző: Pikó Petra

Kávémánia

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Te vagy a világ legnagyobb kávé őrültje, vagy csupán alkalomadtán fogyasztod? Bármelyik csoportba is tartozol, megérdemled, hogy a lehető legkellemesebb kávéélményben legyen részed akkor is, ha otthonodban készíted el. Hoztunk nektek pár végtelenül egyszerű ötletet, melyek azonban hihetetlen nagyot tudnak dobni a kávézás hangulatán.

Tejhab készítése konyhai gépek nélkül:
Öntsd a tejet egy edénybe, majd habverő segítségével kavargasd addig, amíg habos, sűrű nem lesz. Használj hozzá minél magasabb zsírtartalmú tejet, és ne engedd, hogy teljesen felforrjon. Kellő kitartással elkészítheted a tökéletes tejhabot.

Saját készítésű karamellás öntet:
125 g kristálycukrot karamellizálj meg, majd keverj hozzá 75 g állati eredetű habtejszínt, egy csipet sót és 25 g hideg vajat. Olvaszd össze, és ”woálá” készen is vagy. Édesítsd meg a latte-d ezzel a házi karamellel, csorgasd meg a poharad oldalát, és már jöhet is bele egy adag tej és egy kispohárnyi a kedvenc kávédból.

Duplán hűsítő jeges kávé:
Ideális nyári forró napokon, vagy ha csak szimplán változtatni szeretnél a szokásos tejes kávédon. Csupán annyi a teendő, hogy a kávét egy jégkocka tartóba töltöd, és megfagyasztod, egy pohár hideg tejbe dobva frissítően hűs jegeskávét varázsolhatsz. 

Cukor gondok:
A kávézókban a jegeskávé ízesítéséhez általában cukorszirupot használnak, így nem kell bajlódnunk a cukor felolvasztásával. Elkészítése nagyon egyszerű, csak készíts elő egyenlő arányban vizet és kristálycukrot. Egy edénybe öntsd bele a cukrot, majd a vizet, kevergesd néhány percig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és átlátszó szirupszerűvé nem válik.

Túl keserű:
A barátnőd nagy kedvence, de neked mégis túl keserű? Semmi gond, lefőzés után adj hozzá egy csipet asztali sót. Ha óvatosan bánsz vele, akkor a só kiválóan semlegesíti a kávé kesernyés ízét, ami már akár magában is fogyasztható lesz, cukor hozzáadása nélkül.


Pikó Petra

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások