TIME DATE
Ma Endre és Elek nap van.

2019-02-14 15:18:32 / Szerző: HajduPress

Jön a Debreceni Tavaszi Fesztivál - FOTÓK

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Közel három évtizede, hogy a Debreceni Tavaszi Fesztivál évről évre újabb lendületet ad kulturális életünknek. Idén március második felében van helye a programkínálatnak, a Kokárdás Napok (március 13-16.) közvetlen folytatásaként, s átfedésben a Bach Mindenkinek Fesztivál kínálatával. S bár még farsangi időszakot élünk, a készülődés nem korai, hisz van olyan előadás, mely már most telt házas.
 


Az idei fesztivál is a Debreceni Tavaszi Tárlat (28.) megnyitójával kezdődik, a folytatásában a fellépők impozáns névsora is garancia arra, hogy a 11 nap „kultúrkaptárában” mindenki találhat számára izgalmas előadást.
Műfajok egymásba kapaszkodása, évfordulók, önismeret – három hívószó a kínálatból.
 
 
1. Műfajok egymásba kapaszkodása
 
A szervezők szándéka évről évre az, hogy a fesztivál minél több művészeti ágban kínáljon minőségi programot. A komolyzenei, a világ- és könnyűzenei koncertek mellett a műfajok közti átjárás lehetőségeit kutató előadók is bemutatkoznak a közönségünknek
 
Különleges zenei élményt ígér a Honeybeast Legyen tánc! előadása a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. Egy valós, mai korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira iróniával reflektáló történet bontakozik ki a dalok egymásutánjából
 
A zene és a költészet találkozásának különleges eseménye lesz a Kossuth-díjjal (2000-ben) elismert és az idén 50 éves Kaláka együttes illetve a József Attila-díjas költő, Lackfi János közös produkciója. A debreceni koncerten a Kaláka válogat ötven év ezeregynéhány dalából, s e mellett számíthat a közönség a Kaláka és Lackfi János játékos improvizációjára is.
 
 
2. Évfordulók
 
Friss hajtás – 28. Debreceni Tavaszi Tárlat 03.17 - 04.10 között; a kiállítás ingyenesen látogatható. A Tavaszi Tárlat megnyitója és díjkiosztója a Kölcsey Központban a helyi képzőművészeti élet kiemelkedő eseménye. A sorozat az elmúlt évektől megújuló rendszerben zajlik, de az igény nem változik, hogy a megye kortárs képzőművészetének élvonalát reprezentáljuk. A festészet és a grafika/fotográfia kétévenkénti váltásban mutatkozik be, plasztikákat pedig minden évben bemutatunk – idén a festészet van soron.
 
Bach Mindenkinek Fesztivál címmel Debrecenben és a megyében 03.17 - 03.22 között; a fesztivál minden programja ingyenes látogatható. A „Bach in the Subways” kezdeményezést egy New York-i csellista indította útjára 2010‑ben. Azóta minden év márciusában – Johann Sebastian Bach születésének idején – egyre több kiváló muzsikus ünnepli a mestert világszerte, ingyenes koncerteket adva különleges helyszíneken. Hajdú-Bihar megyében köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül fel Bach muzsikája március 17. és 22. között.
 
 
 
A 8. évadjába lépett a Vasárnapi muzsika című rendezvénysorozat, amely a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a Kölcsey Központ közös rendezvénye, a fiatal muzsikusok színvonalas platformja. Március 17-én délután 5 órától Rezes ütős muzsika című koncerten vehetünk részt a Kölcsey Központban.
 
Cserháti Zsuzsa, aki adottságai alapján a mi Aretha Franklinünk is lehetett volna, 2018-ban ünnepelte volna 70. születésnapját. A Debrecen Big Band március 21-én Szulák Andreával és Majsai Gáborral tart emlékkoncertet az énekesnő tiszteletére a Kölcsey Központban. Közreműködnek a Valcer Táncstúdió táncosai.
 
Az 1848. október 16-án 60.000 székely döntött arról, hogy a magyar szabadságharcban részt vesz. Nem kifejezetten ehhez az évfordulóhoz kötött, de a magyar-székely összetartozás ügyét támogatja március 18-án a Menaságra repülj… című dokumentumfilm díszelőadása az Apolló moziban, amelyet előzetes regisztráció alapján ingyenesen tekinthetünk meg. Faragó Annamária filmje a csíkmenasági székelyek emberi tartásáról, hitről, a nemzethez való hűségről szól. Bemutatja a székely emberek humorát, örömeit és könnyeit, ők azok, akik az anyaországtól való elszigeteltségükben és elzártságukban is őrzik magyar gyökereiket és hagyományaikat. A film szereplői a falu lakói, akiket természetes környezetükben filmeztek.
 
Március 22-24. között pedig annak apropóján, hogy 120 éve született Alfred Hitchcock, 3 kultikus filmet nézhetünk meg, amelyekre a jegy filmenként mindössze 500 Ft. A három vetítésből és három előadásból álló megemlékezéssorozat célja, hogy közelebb hozza Hitchcock munkásságát a nézőkhöz. A három nap három előadója Szíjártó Imre, Forgács Iván és Báron György.
 
 
3. Önismeret
 
A TED több mint 30 éve indult Kaliforniából kicsi, de igen exkluzív előadás-sorozatként, mára pedig világszerte fogalommá vált. A TED (Technology, Entertainment, Design) világszerte nonprofit szervezetként működik és elkötelezettek az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TEDxDebrecen szervezésében egy ilyen inspiráló eseményre kerül sor immár 7. alkalommal március 16-án, 12 előadóval három felvonásban, melynek központi témája s egyben címe „A küldetés”.
 
Minden ember szeretne boldog, kiegyensúlyozott, és egészséges életet élni. Az élet azonban sok kihívást és nehézséget tartogat mindannyiunk számára ezen az úton. Az Életkatedrális olyan előadásokat szervez, melyek válaszokat keresnek. Március 17-én este Mező Misi (Magna Cum Laude frontembere, énekese) és Dr. Almási Kitti (klinikai szakpszichológus) érkezik Debrecenbe, személyes gondolataik mindannyiunknak segíteni fognak, hogy merjük felvállalni önmagunkat!
 
Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert keveseknek kell bemutatni, hisz tudása, legendás személyisége és teáinak jótékony hatása széles körben ismertté tették. Gyuri bácsi közel 150 féle gyógynövényt ismer és használ, teakeverékei és kivonatai saját receptjein alapulnak, több generáció családi örökségén és tapasztalatai alapján készülnek, minőségi gyógynövényekből. Március 22-én személyesen tart előadást 15 órától a Kölcsey Központban. 
 
 
További információ: http://fonixinfo.hu/programok/

TEDxDebrecen – egy inspiráló délután a TED szellemiségében Debrecenben!
03.16 14:00 Kölcsey Központ, Bálterem
 
A TED több mint 30 éve indult Kaliforniából kicsi, de igen exkluzív előadássorozatként, mára pedig világszerte fogalommá vált. Számos szervezet és kezdeményezés kiindulópontjává vált az évek során. A TED (Technology, Entertainment, Design) világszerte nonprofit szervezetként működik és elkötelezettek az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciákon inspiráló előadók, egy piros szőnyegen állva megosztják értékes gondolataikat a résztvevőkkel. Eszméjük, élményük, tapasztalatuk által közösség formálódik és létrejön egy olyan lokális közeg, ahol az emberek együtt inspirálódhatnak, ötletelhetnek vagy egyszerűen jól érezhetik magukat a hasonlóan nyitott gondolkodásúakkal.
 
A TEDxDebrecen szervezésében egy ilyen inspiráló eseményre kerül sor immár 7. alkalommal március 16-án, 12 előadóval három felvonásban, melynek központi témája „A küldetés”.
 
Erre keressük a válaszokat olyan előadókkal, akik a TED szellemiségében „megosztják gondolataikat, melyeket érdemes terjeszteni”, és akik az élet különböző területeiről érkeznek. A költészetet támaszul hívó vállalkozótól a béketeremtő közgazdászig, az extrém sportoló informatikustól a cégvezető írónőig. Itt lesz többek között  Bacsa Ildikó színművész,
 
 
Friss hajtás – 28. Debreceni Tavaszi Tárlat
03.17 - 04.10 között;  a kiállítás ingyenesen látogatható.
 
A Tavaszi Tárlat megnyitója és díjkiosztója a Kölcsey Központban a helyi képzőművészeti élet kiemelkedő eseménye. A sorozat az elmúlt évektől megújuló rendszerben zajlik, de az igény nem változik, hogy a megye kortárs képzőművészetének élvonalát reprezentáljuk. A festészet és a grafika/fotográfia kétévenkénti váltásban mutatkozik be, plasztikákat pedig minden évben bemutatunk – idén a festészet van soron.
 
A kiállításon tisztelgünk az előző Tavaszi Tárlat óta elhunyt Horváth István fotó- és festőművész és P. Szabó Ernő művészettörténész emléke előtt.
 
75 éve született TOPOR ANDRÁS (1944-1997) festőművész, a Debreceni Műhely alkotóközösség egyik alapítója, néhány művével az ő emlékét is megidézzük.
 
 
 
Bach Mindenkinek Fesztivál
03.17 - 03.22 között; a fesztivál minden programja ingyenes látogatható.
 
A „Bach in the Subways” kezdeményezést egy New York-i csellista indította útjára 2010‑ben. Azóta, minden év márciusában – Johann Sebastian Bach születésének idején – egyre több kiváló muzsikus ünnepli a mestert világszerte, ingyenes koncerteket adva különleges helyszíneken. Hajdú-Bihar megyében köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási- és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül fel Bach muzsikája március 17. és 21. között. A fesztivál együttműködő partnere a Kodály Filharmónia Debrecen, fő támogatója a Kistemplomi Alapítvány.
 
MÁRCIUS 17. VASÁRNAP
 
10.00 Anno 1723
fesztiválnyitó istentisztelet J. S. Bach zenéjével
Igét hirdet Szakács György lelkipásztor
Farkas Alíz, Sárosi Dániel – orgona
Református Kistemplom, Debrecen
 
16.00 Játsszunk Bachot!
interaktív családi program barokk zenével, játékokkal, táncházzal
Közreműködik: TRIO Harmony Debrecen
Kölcsey Központ, 404-405. terem
 
MÁRCIUS 18. HÉTFŐ
 
18.00 Bach kamarazenéje
DMK Belvárosi Közösségi Ház
 
19.30 Bach in black – sötétkoncert
Kölcsey Központ, Táncterem
 
MÁRCIUS 19. KEDD
 
19.00 Bach‘n bass – Berkesi Alex koncertje
Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó
 
20.00 Bach la Carte – zenés gasztronómiai est
Nonna Rosa Étterem, Debrecen
 
MÁRCIUS 20. SZERDA
 
18.00 Jesu, meine Freude
a Kodály Kórus Debrecen koncertje
Sárosi Dániel, Somogyi-Tóth Dániel – orgona,
vezényel: Szabó Sipos Máté
Református Kistemplom, Debrecen
 
18.00 Karosi Bálint orgonaestje
Kálvin téri Református Templom, Hajdúböszörmény
 
 
 
MÁRCIUS 21. CSÜTÖRTÖK
 
17.30 Születésnapi toronyzene
Debreceni Egyetem, Díszerkély
 
18.00 Bach Ünnep
a Kodály Filharmonikusok Debrecen koncertje
Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel
Debreceni Egyetem, Díszudvar
19.00 Zenés áhítat
Nagylétai Református Templom
 
20.00 Bach la Carte – zenés gasztronómiai est
Csokonai Étterem, Debrecen
 
MÁRCIUS 22. PÉNTEK
 
18.00 Főtemplomok és orgonistái
Bán István, Kristófi János Zsigmond – orgona
Református Nagytemplom, Debrecen
 
A fesztivál ideje alatt meglepetéskoncertek Debrecen közterein és bevásárlóközpontjaiban, a DKV járatain, valamint rendhagyó énekórák, ifjúsági és jótékonysági koncertek városszerte.
Közreműködnek: a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, a Debreceni Zenede és a Gulyás György Szakkollégium művésztanárai és hallgatói.
 
Vasárnapi muzsika – Rezes ütős muzsika
03.17 17:00 Kölcsey Központ, Bálterem; Ingyenes
 
A nyolcadik évadába lépett sorozat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a Kölcsey Központ közös rendezvénye, a fiatal muzsikusok színvonalas platformja.
Leggyakoribb fellépői a zongora, a rézfúvós és ütőhangszer, a fafúvós, az énekművész tanszék hallgatói, valamint a Gulyás György Szakkollégium ösztöndíjasai.
 
Életkatedrális – Merj önmagad lenni!
03.17 18:00 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
Minden ember szeretne boldog, kiegyensúlyozott, és egészséges életet élni. Az élet azonban sok kihívást és nehézséget tartogat mindannyiunk számára ezen az úton. Lehetséges ennek ellenére, hogy mégis minőségi és örömteli hétköznapjaim legyenek? Elérhető a boldogság? … Az Életkatedrális olyan előadásokat szervez, melyek megmutatják a valódi válaszokat. Válaszokat a félelmekre, az aggodalmakra, a szorongásra, a párkapcsolati nehézségekre, a pénzzel kapcsolatos problémákra, a szexuális kérdésekre, a valódi önbizalom és önbecsülés rejtelmeire, a maximalizmus csapdáira, a kiégettségre, és még sok minden egyébre.
 
Ezen az estén Mező Misi és Dr. Almási Kitti érkezik Debrecenbe, személyes gondolataik mindannyiunknak segíteni fognak, hogy merjük felvállalni önmagunkat!
 
Ki vagy a sebeid mögött? Ki vagy a védelmi mechanizmusaid nélkül? Vágysz-e arra, hogy önmagadért szeressenek? Mersz-e az lenni, aki valóban vagy?
 
 
 
Menaságra repülj… – díszelőadás az Apolló moziban
03.18 17:00 - ingyenes, de regisztrációhoz kötött
 
Faragó Annamária filmje a csíkmenasági székelyek emberi tartásáról, hitről, a nemzethez való hűségről szól. Bemutatja a székely emberek humorát, örömeit és könnyeit, ők azok, akik az anyaországtól való elszigeteltségükben és elzártságukban is őrzik magyar gyökereiket és hagyományaikat. A film szereplői a falu lakói, akiket természetes környezetükben filmeztek. A film valódi drámaiságát és lényegét az emberi dráma adja, amelyet az elszakított országrészek magyarjainak meg kell élniük, mindennapi vívódásuk őszintén jelenik meg a mozivásznon.
A vetítést követően beszélgetés a film rendezőjével, Faragó Annamáriával! A film megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrációs jegyek az Apolló mozi jegypénztárában vehetők fel február 27-től.
 
Honeybeast | Legyen tánc! turné a SZEGEDI KORTÁRS BALETT közreműködésével!
03.18 19:00 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
A Honeybeast mindig magasra teszi a lécet. November 21-i telt házas szimfonikus Aréna-koncertjüket követően most ismét egy teljesen egyedülálló dologgal rukkolnak elő. Jövő év februárjától áprilisig a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkciójukat mutatják be országszerte. A koncerten a dalok segítségével egy valós, mai történet fog kibontakozni, mely iróniával reflektál korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira. A tánckoreográfia ezt a sztorit teszi majd még inkább átélhetőbbé és katartikusabbá.
 
Kaláka 50 – Hét határon át | Vendég: Lackfi János
03.19 19:00 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
Vélhetőleg nem él magyar nyelvterületen olyan ember, aki ne hallgatott volna először gyermekként, később kamaszkorában, majd felnőtten Kalákát. Az ötlet, hogy legyen egy zenekar, amelyik énekelt verseket ad elő, Mikó Istvántól származik, Gryllus Dániellel közösen ők ketten alapították meg a Kalákát 1969 novemberében a fővárosban.
A Kaláka együttes ötvenedik évébe lépett. A zenekar tevékenysége igen összetett, ezért úgy döntöttek, nem csak egy nagy jubileumi koncertet tartanak, hanem inkább többet, olyanokat, amelyek jellemzőek eddigi működésükre. Nagyon fontos, hogy ugyanúgy, ahogy Magyarországon, a más országokban lakó magyar közösségeknek is muzsikálnak. Így született meg a Kaláka 50 – Hét határon át koncertsorozat ötlete. Magyarországnak hét határa van, mindkét határ innenső és túlsó oldalán is tartanak koncertet: Debrecen „párja” Nagyvárad, Zalaegerszegnek Lendva, Miskolcnak Kassa és így tovább.
A debreceni koncerten a Kaláka válogat ötven év ezeregynéhány dala közül, és vendéget is hívott, Lackfi János költő barátjukat, akivel már számos alkalommal léptek együtt színpadra itthon és külföldön is. A klasszikus és mai költők verseire írott dalok mellett számíthat a közönség a Kaláka és Lackfi János játékos improvizációjára is.
Gryllus Dániel – fúvós hangszerek, citera, Gryllus Vilmos – cselló, gitár, Radványi Balázs – mandolin, gitár, ukulele, cuatro, brácsa, Becze Gábor – bőgő
Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból
03.20 20:00, Kölcsey Központ, Bálterem
 
Marianne és Johan már-már bántóan tökéletes házasságban él: Johan magabiztos, céltudatos alkat, kissé cinikus és egoista is, Marianne csendesebb, megalkuvóbb. Johan pszichológus, Marianne ügyvéd, elsősorban válásokkal, családjoggal foglalkozik. Van két gyermekük, boldogan élnek. Johan felszedi Paulát, magára hagyva a két gyerekkel Mariannt. Johan Párizsba megy szeretőjével, végül teljesen összeomlik, gyengébbé, gyávább alakká válik, de nem tud véglegesen szakítani Marianne-nal, és visszatér hozzá. Közben fontoskodóan üres beszédek, drámai jelenetek, sok-sok álságos pillanat, szeretkezés, verbális és fizikai agresszió, vagyoni osztozkodás. Ismerős?
 
Marianne: Kiss Szilvia | Johan: Gál Tamás | Rendező: Pataki András
 
„Három hónapig írtam ezt a könyvet, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. Nem vagyok benne biztos, hogy fordítva jobb lett volna. Talán választékosabbnak hatna. Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre.”
Ingmar Bergman
 
Cserháti Zsuzsa 70 – Szulák Andrea, Pákai Petra, Majsai Gábor és a Debrecen Big Band
03.21 19:00, Kölcsey Központ, Nagyterem
 
A Debrecen Big Band emlékkoncertje az énekesnő születésnapjának tiszteletére. A legnagyobb slágereit Szulák Andrea, Pákai Petra és Majsai Gábor idézik fel. Vendégeik lesznek Zsemlye Sándor, Gyárfás István, Ullmann Ottó, Patay György és Kovács János. Közreműködnek a Valcer Táncstúdió táncosai.
 
A bükki füvesember Debrecenben – Szabó Gyuri bácsi előadása
03.22 15:00 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
Modern korunkban kevesen vannak már köztünk olyanok, akik még emlékeznek szüleik, nagyszüleik praktikáira, melyeket láz, gyomorrontás, vagy éppen köhögés ellen alkalmaztak. Gyuri bácsi előadása ezúttal is azoknak szól, akik szeretnék újra megtanulni, hogyan lehet apróbb és nagyobb bajokat egyszerű, házi módszerekkel orvosolni, enyhíteni, hogyan lehet betegségeket megelőzni, elkerülni, és így egészségünket, életminőségünket megőrizni.
 
 
Marie Jones | Kövek a zsebben – film-történet egy részben
03.25 19:00 TELT HÁZ! Kölcsey Központ, Nagyterem
 
A rögtönzés két legnagyobb hazai virtuózának fergeteges vígjátéka a budapesti Centrál Színházból! A Kövek a zsebben egy forgatás kulisszái mögé kalauzol minket: egy amerikai film készítésének kellős közepén találjuk magunkat Írországban. A fergeteges folytatást a két főszereplő, esetünkben két statiszta biztosítja, akik úgy mesélik el a történetet, hogy a forgatáson megforduló összes karaktert (férfit és nőt válogatás és kegyelem nélkül) maguk keltik életre. A percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők sokat elárulnak a kis emberek sorsáról a nagyvilágban – humor, tragédia, komédia és rengeteg improvizáció.
Szereplők: Rudolf Péter, Kálloy Molnár Péter
 
„S határtalan az élet” – a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenye
03.26 19:30 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
A Kodály Filharmónia Debrecen bérletsorozatában vendégszereplésre városunkba érkező Miskolci Szimfonikusok két nagyszabású művel érkeznek hozzánk.
 
A muzsika hangja – musical két felvonásban a budaörsi Múzsák Társulattól
03.27 10:30 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
A megtörtént eseményt feldolgozó filmen (1965, főszerepben Julie Andrews), annak örökzöld dalain generációk nőttek fel, a színpadi változat pedig Magyarországon is kedvelt repertoárdarabja színházaknak.
 
Maria, az életvidám apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket – és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik…
Főbb szerepekben: Endrődi Ágnes, Tóth Sándor, Karsai Klára, Balogh Bodor Attila, Ambrus Asma, Tövispataki Beáta, Harcsik Róbert
 
Söndörgő: Metafolkloric Tour 2019.
03.27. 19:00 Kölcsey Központ, Nagyterem
 
A Söndörgő 8. új albumát bemutató nagyszabású koncertsorozat debreceni állomása. A Söndörgő különlegessége, hogy két zenekar egyszerre. A koncerteken két alaphangszerelés szólal meg: a "tamburazenekar", tehát a húrosok; és a "makedón zenekar" azaz fa- és rézfúvósok, harmonika és dobok. A "zenekarok" alapvetően különböző karaktere, nemcsak dinamikai, de zenei karakter tekintetében is nagy kontrasztot jelentenek. Az új lemezen ez az izgalmas kontraszt, kettősség már az egyes számokban is megjelenik, keveredik, a "két zenekar" egyre inkább egybeolvad.

A nyolcas mint szimbólum többféleképpen értelmezhető, számukra ennek a zenei anyagnak a jelképe. Megjelenít egy kétféleséget, egy ellentétpárt. Az egymásba fonódó ellentétek gondolata magában foglalja az átváltozás lehetőségét is. Ezt az átváltozásélményt keresik a koncertjeiken és ezt célozzák a lemezen szereplő szerzemények is.

Fotók: C. Kiss Ilona

A rovat legfrissebb cikkjei

Nagy művészetválasztó - A Csokonai a Campus Art-on
Tessék választani! - Az Őrült nők ketrece című előadásról
Egy év bihari történései - képekben
Csodálatosan megragadott pillanatok - Megnyílt az idei Sajtófotó-kiállítás
A mászkáló skála királynője - A Mennyei hang! című előadásról

Hozzászólások