TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-15 19:10:01 / Szerző: HajduPress

Jöhet estére egy Radiohead-koncert?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Online könyvtárat nyitott a Radiohead - hívta fel a figyelmet sajtóközleményében a lightmedia. Mint írják, a Radiohead Public Library-n belül többek között lemezekre bontva szemezgethetünk a zenekar munkásságából és történelméből. Az archív felvételek fénypontját alapvetően is a korábban még soha nem publikált élő anyagok jelentették, a vírushelyzet koncertmentes napjaiban pedig úgy döntött a banda, hogy ismét érdemes a nosztalgia felé fordulnunk.

Annak érdekében, hogy a mostoha időkben se maradjanak a rajongók Radiohead-koncertek nélkül, a zenekar hetente feltölt egyet-egyet a különleges élő koncertvideókból a YouTube-ra, a premierek pedig egyben lehetőséget adnak a rajongóknak is, hogy az online térben "találkozhassanak", ráadásul az sincs kizárva, hogy maga a Radiohead is felbukkan majd valamelyik ilyen alkalomnál.

A legelső show-t április 9-én tették közzé egy dublini koncertvideó formájában, amit aztán egy 2016-os berlini és egy 2009-es Buenos Aires-i anyag követett, a legfrissebb pedig egy 2012-es Coachella fesztiválos fellépés, valamint a 2016-os Summer Sonic-koncert.

A dublini live felvételt 2000-ben rögzítették, és azért ezzel kezdték az akciót, mert ez a zenekar egyik személyes kedvence is a gyűjteményből, ráadásul egy slágerekben gazdag egy órás nézni- és hallgatnivaló.

"Most, hogy nincs más választásod, hiába szeretnél vagy nem szeretnél csendes otthoni estét magadnak, ezúton bemutatjuk a Radiohead Public Library számtalan élő showjának első példányát, ami most a Radiohead YouTube-csatornára is felköltözik" - szólt a banda kommentárja. Hozzátették továbbá, hogy egészen addig posztolnak majd efféle tartalmakat, amíg a jelen helyzet nem rendeződik, vagy míg ki nem fogynak a videókból. Hogy melyik lesz előbb? Azt senki sem tudja.


A rovat legfrissebb cikkjei

Újra nyitva a RoBirtok
Imádják a magyarok Rácz Gergőék dalát
Érkezik a Doktor Szöszi három
Jöhet estére egy Radiohead-koncert?
Online Margaret Island koncert

Hozzászólások