TIME DATE
Ma Emília nap van.

2019-02-08 10:23:36 / Szerző: HajduPress

Jogos? Jövőre kötelező lesz a nyelvvizsga a felvételihez

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
2020-tól kötelező lesz a nyelvvizsga a felsőoktatási felvételihez, és ezt a határidőt nem is tervezi eltolni a kormány - tudta meg a Magyar Nemzet. 

A rendelkezést még 2014 decemberében fogadták el, és kimondja, hogy alapfeltétele lesz a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, valamint a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél. Utóbbi alól csak a művészet képzési terület kivétel. 

A lapnak Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke elmondta, hogy az utóbbi években A FELSŐOKTATÁSBA JELENTKEZŐKNEK CSAK A 45 SZÁZALÉKA RENDELKEZETT NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNNYAL, A FELVETT DIÁKOK ESETÉBEN EZ 55 SZÁZALÉK VOLT.

A statisztikák szerint Budapesten és a megyeszékhelyeken sokkal jobbak az eredmények, a nagyobb városokban több diák teszi le a nyelvvizsgát az érettségiig, mint a kisebbekben.  Berényi szerint egyébként a hátralévő egy év alatt el lehet érni a középfokú szintet, ha valaki nagyon motivált. 

A rovat legfrissebb cikkjei

E.ON: több mint negyed milliárd forintot költöttek a szabolcsi viharkárok helyreállítására
Lakásbérlés: Debrecen, te drága
Emeletes magyar motorvonat? Már gurul is
Hármas együttműködés a Tisza hulladékmentesítéséért
Fotógaléria: legendák búcsúztatták Horváth Ádámot

Hozzászólások