TIME DATE
Ma Jenõ nap van.

2020-05-27 17:59:33 / Szerző: HajduPress

Jó hitelminősítésű amerikai vállalatok ezermilliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényeket

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Jó hitelminősítésű amerikai vállalatok, köztük a Walt Disney, az Apple és az ExxonMobil, ezermilliárd dollár forrást vont be kötvénykibocsátás révén az év első öt hónapjában, hogy erősítse pénzügyi helyzetét a koronavírus-járvány miatt zuhanórepülésre váltó gazdaság feltételeinek közepette.

    Ez majdnem duplája a tavalyi első öt hónapban bevont 540 milliárd dollárnak, és megközelítette az utóbbi öt év éves átlagában mért 1300 milliárd dollárt a Refinitivnek, a világ egyik legnagyobb pénzpiaci adat- és infrastruktúraszolgáltatójának adatai szerint.
    A legnagyobb kibocsátó a Boeing repülőgépgyártó volt 25 milliárd dollár értékű kötvénnyel, a második helyezett számítástechnikai szolgáltató konszern, az Oracle 20 milliárd, az AT&T telekommunikációs vállalat pedig 12,5 milliárd dollárt gyűjtött.
    Az adatok gyűjtésének kezdete, 1990 óta először fordult elő, hogy három egymást követő hónapban - február, március, április - meghaladta a 200 milliárd dollárt a jó hitelminősítésű amerikai vállalatok által kibocsátott kötvények értéke. A vállalatok a frissen bevont tőkét folyószámla-hitelek törlesztésére és készpénzállományuk feltöltésére használták.
    A Bank of America elemzői arra számítanak, hogy az év hátralévő részében mérséklődik a vállalati kötvénykibocsátás, a második félévben 200-300 milliárd dollárra rúg majd értéke.

 

MTI

A rovat legfrissebb cikkjei

Elon Musk már gazdagabb, mint Warren Buffett
50 milliárd forintos kerettel támogatási programot indított az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére a kormány
Az energiaszektor modernizációját támogatja az Innovációs Alap és a Modernizációs Alap
Elképesztő ütemben nőtt a milliárdos magyar cégek száma az elmúlt években
Új program indul a magyar vállalatok támogatásáért

Hozzászólások