TIME DATE
Ma Donát nap van.

2019-08-28 15:38:12 / Szerző: HajduPress

Jéghokisok fogadták örökbe a Debreceni Állatkert tigriseit

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A napjainkban egyre népszerűbbé váló állatkerti örökbefogadás újra reneszánszát éli a Debreceni Állatkertben. Magánszemélyek, cégek, nonprofit szervezetek előszeretettel választják a támogatás ezen hatékony formáját, hiszen a természet védelmének egy nemes és hatékony eszköze az állatkerti örökbefogadás.


Az állatkertek életében minden örökbefogadás fontos és örömteli esemény, legyen szó lelkes kisdiákról vagy tudatos nagyvállalatról. A Debreceni Állatkert adoptálási történetében most először került sor arra, hogy sportcsapat választ magának támogatandó kedvencet. A DEAC Erste ligás jégkorongcsapatának az Állatkert öttagú szibériai tigriscsaládjára esett a választása. A szibériai tigrisek hideg, havas tájakon folytatott életmódja és a faj szívóssága a sportolók kitartását és rendíthetetlenségét jelképezi. A jégkorongcsapat támogatása az állatok takarmányozásához, így e ritka faj állományának gyarapodásához járul hozzá.

A Világon mindössze ~3600 tigris él, fele állatkertekben és vadasparkokban. A szibériai tigris különösképpen védelmet és támogatást igénylő faj, hiszen az orvvadászat és az illegális kereskedelem az 1900-as évek elején a kihalás szélére sodorta. A fajmegmentő programoknak köszönhetően számuk folyamatosan nő, viszont még ma is csupán 450-500 példány él a legnagyobb tigrisfajból. Debrecenbe az állatkert első tigrispárja 2014-ben érkezett az Európai Fajmegmentő Program keretében (EAZA EEP). Mishka és Rosa sikeres tenyészpárnak bizonyult, hiszen már három utóddal is megörvendeztette a látogatókat; 2017 tavaszán a kézből nevelt Dáriusszal, ezt követően pedig a két nősténnyel, Danaval és Dáriaval. Reményeik szerint a tigrisek a DEAC jégkorongcsapat szerencséjét is meghozzák a pályán.

A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Csapó utcán: szemtanúkat keresnek
Tovább bővül Debrecen belvárosi sétálóövezete
Gázolás a Csapó utcán: döbbentes történet
Eltűnt: 15 éves debreceni lányt keresnek
Ennyi van: elfogadták Debrecen idei költségvetését

Hozzászólások