TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2018-02-10 09:52:47 / Szerző: HajduPress

Jaj! Magyarországról származó gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Magyarországról származó élesztővel szennyezett és a gázképződés következtében "robbanásveszélyes" gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

    
A Nébih honlapján pénteken közölte: az osztrák hatóság bejelentése szerint vállalati önellenőrzés alapján hívják vissza a "Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube"  és a "Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube" 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit. 
    
A hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert az erjedés folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, amely szétrobbanthatja az üveget.
    
A kifogásolt gyermekpezsgőkből öt magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában egy-egy üveggel, az érintetteket az osztrák Metro levélben értesíti.
    
A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt az árucikkből, saját biztonsága érdekében azt ne fogyassza el.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Lágyítószer oldódott ki egy üveges chiliolaj fedeléből
Fémdarabok lehetnek a sparos gnocchiban
Az ilyen magyarok járnak étterembe
Jövő héten tartják a szakácsverseny világdöntőjét
Szulfitot mutattak ki Piacelli citromlé-koncentrátumokban

Hozzászólások