TIME DATE
Ma Fülöp és Evelin nap van.

2020-05-05 19:21:44 / Szerző: HajduPress

Ízletes zöldséges palacsinta

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Egy palacsintatészta rengeteg elkészíthetési lehetőséget nyújt, melyeket számtalan módon feldobhatunk egy kis extrával. Készíthetünk az alap tésztából desszertet, de egy kis csavarral előételt és főfogást is varázsolhatunk belőle. 

A mi abszolút favoritunk ez a zöldséges palacsintahegy, aminek elkészítése csupán húsz percet vesz igénybe. Ebben a receptben az a legszuperebb, hogy a tésztába szinte bármilyen zöldséget rejthetünk, nem muszáj a receptben találtakat tartani, de a megadott mennyiségekre mindenféleképpen oda kell figyelni!

A zöldséges palacsinta gyors és pénztárcabarát recept, amit egy hétvégi reggelinek is könnyedén elkészíthetünk. 

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini

  • 2 kis sárgarépa

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 85 g liszt

  • 2 mokkáskanál élesztő

  • 2 tojás

  • 1 mokkáskanál pirospaprika

  • 5 szál petrezselyem

  • 200 g tejföl

  • Fél citrom leve

  • 1 kis gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál olívaolaj 

  • Napraforgóolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  • Miután alaposan megmostad a cukkinit, reszeld le. Helyezd szűrőtálba és sózd meg egy nagy csipet sóval. Ezután hagyd tíz percig lecsöpögni. 

  • A tejfölt a fél citrom levét, az összenyomott fokhagymagerezdet, és az apróra vágott petrezselyemlevelet keverd össze egy tálban az olívaolajjal és a sóval. Tedd félre az így elkészült öntetet. 

  • Hámozd meg és reszeld le a répákat, vágd fel apróra a hagymát és a petrezselyemszárat is, majd tedd őket egy nagyobb salátástálba. Add hozzá a kézzel kissé kinyomkodott cukkinit, a pirospaprikát, a tojásokat, a lisztet, egy mokkáskanál sót és az élesztőt, majd óvatosan keverd össze. 

  • A palacsintasütőt vékonyan kend meg olajjal és forrósítsd fel. Majd egy kis merőkanálnyi tésztát merj bele és terítsd szét a serpenyőben. Hagyd sülni két percig, majd fordítsd meg és a másik oldalát is süsd két percig.

 

Az elkészült zöldséges palacsinták tetejét uborka vagy színes paprikaszeletekkel is díszítheted. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 

Receptforrás: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások