TIME DATE
Ma Tivadar nap van.

2019-02-06 06:10:06 / Szerző: HajduPress

Itt a farsang, áll a bál! – avagy Maskarádé a Vojtinában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Vojtina Bábszínház a 2018/2019-es évadban tölti be 25. születésnapját. Ennek örömére invitál minden felnőtt korút, hogy 2019. március 1-jén közösen seprűzzék ki a telet, és egy hajnalig tartó bálban táncolják szét a cipőiket!

Debrecen bábszínháza tehát farsangi jelmezes mulatságot rendez, ahol a jelmezverseny győztesei fantasztikus jutalmakkal gazdagodhatnak! A zsűri tagjait a bábszínházat évtizedek óta látogatókból választották ki a szervezők. Ők a következők:
Szabó Antónia képző- és iparművész, aki több előadásban volt a teátrum alkotótársa, s akinek selyem batik képei díszítik a színház folyosóit, Szentei Tamás, Debrecen városa Kulturális Osztályának vezetője, akitől a bábszínház a működéséhez sok segítséget kap, és Szentei Julcsi, Tamás lánya, aki színházban az elmúlt 25 esztendőben sok-sok előadást látott. Valamint Seres Géza fotóművész, akinek a társulati tagok a fotóikat köszönhetik, illetve Asbóth Anikó és Láposi Terka, a Vojtina repertoárjának ismerői, úgy is, mint házigazdák.

Az est folyamán a zsűri díjain kívül Közönségdíjat is osztanak, bárki szavazhat a neki leginkább tetsző megoldásra.
A bál este 18.00 órakor kezdődik.
Belépés: KIZÁRÓLAG JELMEZBEN!

A maskarák, az öltözetek szóljanak a Vojtináról, az elmúlt negyedszázad meséiről. A jelmezek megtervezéséhez és elkészítéséhez a Vojtina honlapjának galériájában számtalan ötletet találhatnak: (www.vojtinababszinhaz.hu/archivum.php Előadás és Játszószínház archívum vagy www.vojtinababszinhaz.hu/galeria.php Színháztermi előadások és Játszószínház). A színház jelmez- és bábtárából ezen alkalomra nem kölcsönözhetők kellékek, hiszen az a cél, hogy kreatív megoldásokkal (egyéni vagy akár csoportos) idézze meg mindenki a mesefigurákat.
 
A jelmezbál programja:
18.00-18.30: Érkezés, helyfoglalás, jelmezigazítás, nevezés a jelmezversenyre
18:35: Köszöntő gondolatok, illetve Mesés vacsora az ÁSZ kínálatából
Az italpultnál – csengő magyar forint ellenében – sörrel, üdítővel, vízzel, kávéval - olthatják a szomjukat (egyéb italokról mindenki maga gondoskodjon!)
19.30-tól veszi kezdetét a jelmezverseny, vagyis a jelmezesek bemutatkozása
20.15-től Az 50 + Zenekar szolgáltatja a muzsikát a tánchoz
21.15-től a Győztesek kihirdetése, a díjak átadása következik
21.30-tól folytatódik az 50 + Zenekar programja
22.30-tól a közönségdíj kihirdetése fog megtörténni
22.45-től a Czappa Band muzsikál 24.00 óráig, tánc kifulladásig!
 
A Vojtina Bábszínház erre a felnőtteknek szóló programjára kizárólag előre regisztrált vendégeket tud fogadni!
A regisztrációhoz Vojtina honlapján kell jegyet foglalni, mégpedig a műsornaptárban található „Itt a farsang, áll a bál!” című estre, 2019. február 15-ig, annak megjelölésével, hogy melyik mesei szereplőt kelti a jelentkező életre!
14 fő tud helyet foglalni egy asztal körül, ezért célszerű a baráti társaságok együttes regisztrálása, ez ráadásul a teremrendezést is megkönnyíti. A regisztráció akkor lesz érvényes, ha az est részvételi költségét, 6.500,- Ft/fő befizették a Vojtina Bábszínház pénztárában február 22-ig, és a belépőjegyeket átvették.
 
A télűző mulatságba szeretettel vár mindenkit a Vojtina Társulata!

Gyürky Katalin

A rovat legfrissebb cikkjei

Magyar kisfilm a cannes-i filmfesztiválon
Nagypéntek van, ez az év legcsendesebb napja
Szavalóverseny egy remek debreceni színész emlékére
​Egy tartalmas love story a filmvásznon
Elhunyt Bács Ferenc színművész

Hozzászólások