TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-05-06 08:21:15 / Szerző: HajduPress

Ismét segíteni tudott a BAGE és több partnere

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Bihari Állami Gondozottak Egyesület által szervezett informatikai eszközök pályázatán (laptop, asztali számítógép) kihirdetésre kerültek a nyertesek. Partner volt a budapesti JEBETO Kft., Vass Csaba igazgató felajánlásával- támogatásával. Helyi támogatója-partnere is volt a kezdeményezésnek: a Cívis Szociális Étkeztetési Központ vezetője Nagy Zsolt, és Debrecenben csak „kajásrobiként” ismert Nagy Robert, a Nagykonyha Kft vezetője.

Buzás Lajos, a BAGE elnöke elmondta, olyan gyermekek, fiatalok nyertek a pályázaton, akik jelenleg is a gyermekvédelmi rendszerben élnek, és olyan szülők gyermekei, akik esetében a szülő állami gondoskodásban élt: a meghirdetett pályázatukra összesen 350 db jelentkezés érkezett be. Összesen 50 db laptopot és 45 db asztali számítógépet tudttak kiosztani a fiataloknak. A kiosztott eszközökre egy használatban adási szerződést kötött a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, amíg tart a koronavírus, addig biztos a gyermekeknél maradnak az eszközök.

Az eszközökre támogatókat keres a BAGE, a keresett támogató megveszi a gyermekek számára a laptopot, asztali gépeket, így végleg ott maradhat, ahol nagy szükség van rá - mondta el Buzás Lajos az egyesület elnöke. A felajánlásokat az egyesület által kezelt bankszámlára várják, a 60600170 – 11040756 a közleménybe kérik írják be, „informatikai eszközök támogatása gyermekeknek”.  Telefonos, személyes megkeresésre is van lehetőség 0630/2137986, iroda@bage.hu

Az eszközökre a cég a JEBETO Kft egy jelképes összeget kér, amiben ők is beszállnak-támogatnak, így tesz a Debrecenben működő Cívis Szociális Étkeztetési Központ vezetősége, és a Nagykonyha Kft is. Ehhez a kezdeményezéshez várnak még támogatókat, helyi vállalkozásokat, cégeket. Buzás Lajos elnök azt is elmondta, ezek a kiosztott eszközök a gyermekeknek, családoknak nagyon nagy segítséget jelent, olyan gyerekeknek is, ahol a vér szerinti szülő nincs az életében, olyan családokban, ahol nincs nagyszülő, nincs támogatás.


A rovat legfrissebb cikkjei

166-tal tolta Hadháznál: íme a rendőrségi fotó
Dráma Földesen
Csapadékosan int búcsút a május
Árokba borult egy autó Berekböszörményben
A legnagyobb király: elaludt betörés közben

Hozzászólások