TIME DATE
Ma Orbán nap van.

2020-05-05 19:38:30 / Szerző: HajduPress

Iskolát minden otthonba!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Segítsünk, hogy minden diáknak legyen ingyenesen kölcsönözhető számítógépe az otthoni tanuláshoz! 

Az otthON program most az United Way Magyarországgal kézen fogva gyűjti a pénzadományokat, a tárgyi felajánlásokat és az üzleti partnereket.  Az otthON Program célja, hogy minden tanköteles diáknak ingyenesen kölcsönözhető infrastruktúrát biztosítson. Az adományokból megvásárolt eszközöket az oktatási intézményeknek juttatják el, akik az otthon tanulás idejére használatba adhatják ezeket tanulóik számára.

Az otthON program igazán különleges, az adományozás mellett a szervezők arra is figyelnek, hogy:

  • Erősítsék a gyermekekben a költséghatékonyság és az újrahasznosítás fontosságát, ezért új gépek helyett használt eszközöket vásárolnak.

  • Családok helyett oktatási intézményekhez jutassák el a számítógépeket, akik rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adhatják kölcsön az adományozott eszközöket a legrászorulóbb családoknak.

  • A járványhelyzet megszűnésével az eszközök az iskolák tulajdonában maradjanak, így azokat továbbra is ingyenesen kölcsönadhatják a diákoknak a jövőben.

Az adományozás menetéről bővebben a program hivatalos weboldalán lehet tájékozódni. Itt folyamatosan nyomon követhetjük, hogy eddig mennyi számítógép-csomagot tudtak létrehozni a pénzadományokból, és az eszközfelajánlásokból. A weboldalon továbbá arról is látható információ, hogy mely intézményeknek segítettek eddig.


A rovat legfrissebb cikkjei

Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját
Virtuális kirándulás Frida Kahlo lakóházában

Hozzászólások