TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-05-02 13:10:16 / Szerző: HajduPress

Irány Versailles, járd körbe a kastélyokat a karantén alatt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Imádok utazni és új kultúrákat felfedezni, amivel szerintem nem vagyok egyedül. A világ szinte pillanatról pillanatra lett szabadabb és nyílt ki a filléres repjegyekkel mindenki előtt. Majd másodpercek alatt zárult le ez a korszak a koronavírus terjedése miatt.

Kastély rajongóként mindig olyan helyeket választottam úticélnak, ahol megismerhettem az adott ország történetét. Most is folytatom az utazást, csak picit másképp: a kanapéról a Google Arts & Culture segítségével.

Jártunk már a karantén alatt tavaszi kertekben, múzeumok gyűjteményét fedezhettük fel, de kastélyokban nem. Persze ami késik, az nem múlik, most ez a vágyunk is teljesül.

A versailles-i palota
A Napkirály udvarában tehetünk egy különleges virtuális sétát, ahol a műalkotások sokaságában is elmerülhetünk. De sétálhatunk a kastélykertben, de akár a Tükörteremben is.

Buckingham-palota
A palota csak bizonyos részei látogathatóak a való életben, most viszont virtuálisan bejárhatóak a közönségnek nem publikus terek is. Sőt, híres tervezők csodás ruháiban is gyönyörködhetünk, mivel a Google a 2018-as londoni divathéten készítette a felvételeket a virtuális túrához.

Az edinburgh-i kastély
Az egyik tavaszi úticélunk Edinburgh volt. Sajnos ez úgy néz ki idén elmarad, viszont most akár pizsamából is bejárható a kastély.
Forrás: www.marieclair.hu

A rovat legfrissebb cikkjei

Online látogatható az Országház több nevezetes helyszíne
Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa
Spórol nekünk a Netflix!
Ma lett 80 éves Pécsi Ildikó
Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze ma ünnepli 93. születésnapját

Hozzászólások