TIME DATE
Ma Frigyes nap van.

2019-02-12 15:52:33 / Szerző: HajduPress

Innováció az oktatásban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Hazai szakemberek, valamint a térség innovatív oktatási és pedagógiai vállalkozásainak részvételével, „Innováció és startupok az oktatásban és a nevelésben” címmel rendezett konferenciát kedden a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete.

 


A szakmai tanácskozás résztvevői a tudományos kutatás, oktatás és a gyakorlat szemszögéből vizsgálják, hogyan hasznosíthatják a tanár szakos hallgatók az egyetemen szerzett tudást az állami szektoron túl akár a vállalkozások világában.

 

- Fontos célkitűzés, hogy az egyetemi szféra és a piaci szereplők egymásra találjanak, hiszen a közös programok során derülhet ki, melyek azok a kutatási eredmények, amelyek hasznosíthatók az oktatás-nevelés terén a mindennapok során a bölcsődétől a felsőoktatásig az intézmények innovatív kezdeményezéseiben – fogalmazott köszöntőjében Csatár Péter. A Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese hangsúlyozta: a közös munkának köszönhetően szerzett tapasztalatok felhasználhatók az oktatásban.

- A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete bővítse, építse kapcsolatait az oktatás területén működő állami és nem állami szereplőkkel, ennek köszönhetően – többek között – tantervfejlesztések, gyakorlóhelyi partnerségek, alkalmazott kutatások, terepmunkák és közös programok is megvalósulhatnak – mondta megnyitójában Pusztai Gabriella, az intézet vezetője.

 

A rendezvény keretében előadások hangzottak el – többek között – a Csodabogár Kétnyelvű Napközi, a Hangbújócska Zenebölcsi, a Kacsaláb, Pitypang és Bukfenc Családi Bölcsődék innovációiról, emellett a konferencián résztvevő oktatók, hallgatók megismerkedhettek a szakképzés és a középfokú oktatási intézmények újdonságaival is.

(unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Remek dologban lett partner az egyetem
Egyre izmosabb a Campus sportfesztivál
Megnyílt az Egyetem tér a Campus fesztiválon
Új perspektíva a magyarságkutatásban
Mád: tudomány és élményturizmus

Hozzászólások