TIME DATE
Ma Ellák nap van.

2020-02-28 15:06:20 / Szerző: HajduPress

Immár jogilag is a Déri Múzeumé a Golgota

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetői 2020. február 21-én írták alá a szerződést, amelynek értelmében Munkácsy Mihály Golgota című festménye a Déri Múzeum kezelésébe került.


A 2018. december 20-án nettó 3 milliárd forintért megvásárolt műalkotás birtokátruházására másnap, december 21-én került sor a múzeumban. A vásárlás tényét 2019. január 9-én jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országház Munkácsy-termében Papp László polgármester és Kósa Lajos országgyűlési képviselő társaságában.

Az EMMI Kultúráért felelős államtitkára a Golgota vagyonkezelésére 2019. május 24-i levelében a Déri Múzeumot jelölte ki. Ezt követően Angi János igazgató levélben kezdeményezte az MNV Zrt-nél a festménynek a Déri Múzeum részére történő vagyonkezelésébe adását. A folyamat jogi értelemben most zárult le, amikor az erről szóló szerződést mindkét fél aláírta.

Február 27-én, csütörtökön a Déri Múzeumban látogatást tettek a Vagyonkezelő vezetői: Rózsa Zsolt vezérigazgató (a képen középen) és Major János vezérigazgató-helyettes (a kép jobb szélén). Megtekintették nemcsak a Munkácsy-trilógiát, de a múzeum állandó és időszaki kiállításait is.

A rovat legfrissebb cikkjei

Közel hatmillióval segítettek a művészeken
Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőnek szentelte első koncertjét a milánói Scala
91 évesen elhunyt Ennio Morricone
Kiderült, milyen lesz idei virágkarnevál
Idén is lesz Debrecenben virágkarnevál, csak egy kicsit másképp

Hozzászólások