TIME DATE
Ma Etelka és Aletta nap van.

2017-04-27 12:53:52 / Szerző: HajduPress

Ilyen a Lányok Napja az informatikában

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeit, a legkorszerűbb technológiákat és azok felhasználási területeit ismerhették meg azok a lányok, akik csütörtökön ellátogattak a Debreceni Egyetem Informatikai Karára, amely ebben az évben is csatlakozott a Lányok Napja kezdeményezéshez.

Kutyát etethettek és kígyót szelídíthettek számítógéppel, valamint a virtuális térben is mozoghattak azok az általános és középiskolás lányok, akik csütörtökön ellátogattak a Debreceni Egyetem Informatika Karára. A karon 5. alkalommal rendezték meg a Lányok Napja kezdeményezést, melyre az informatika iránt nyitott lányokat várták. Az „Informatika: ízek a sikeres jövődhöz! című rendezvényre látogatók megismerkedhettek a választható szakterületekkel, a tanulási lehetőségekkel, valamint bepillantást nyerhettek az Informatikai Kar képzéskínálatába. Mihálydeák Tamás, a kar dékánja köszöntőjében elmondta, a karon mindenki megtalálhatja a saját érdeklődési körének megfelelő képzést.

A Lányok Napjának ötlete az Egyesült Államokban született meg 1993-ban. Célja, hogy olyan műszaki és informatikai területeket ismertessen meg a lányok számára, melyek leginkább férfias szakmának vannak elkönyvelve. A rendezvényen mintegy 40 lány vett részt. A létszámot tekintve az Informatikai Karon a lányok legkevesebben a mérnök-informatikus, legtöbben pedig a gazdasági informatikus szakon tanulnak.

Fotók: Bakos Attila

 


A rovat legfrissebb cikkjei

Ismét rekordot döntöttek az egyetemi sajtósok
Indulhat a járműmérnök képzés Debrecenben
Csúcsszervezethez csatlakozott a Debreceni Egyetem
Debreceni orvos az EULAR főtitkára
Telitalálat: lövész hallgatók sikere

Hozzászólások