TIME DATE
Ma Lukrécia nap van.

2019-08-08 16:53:39 / Szerző: HajduPress

Idén is lesz éjszakai templomtúra a Virágkarnevál alkalmából

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Mindig különleges élményt jelent egy több száz éves épületben barangolni a félhomályban. A Debreceni Református Nagytemplom az elmúlt évben kezdte rendszeresíteni az éjszakai látogatásokat, a tavalyi Virágkarneválon pedig több mint félezren keresték fel a templomot néhány kései óra leforgása alatt. Idén újra adott a lehetőség: augusztus 15-én egészen éjfélig látogatható a Nagytemplom.  


Habár a Nagytemplom az év összes napján nyitva áll a látogatók előtt, de a legtöbb nevezetességhez hasonlóan a nyári hónapok rendkívüli időszaknak tekinthetőek látogatószám szempontjából. Az elmúlt két hónapban több mint 13 ezren járták végig a templom teljes látogatói útvonalát, és még hátra van a debreceni nyár igazi csúcseseménye: az 50. Virágkarnevál. 

Tavaly tartottak először éjszakai toronylátogatást a Virágkarnevál hetében, ami nagyon sikeres kezdeményezésnek bizonyult: a három órán át tartó késő esti látogatás során 516-an tekintették meg a panorámajárdáról a kivilágított Debrecent.
A Virágkarnevál hetében idén is lehetőség nyílik az éjszakai templomtúrára. Augusztus 15-én (csütörtökön) 21 órától egészen éjfélig várják a különleges élményre vágyó turistákat. A templomtérben hangulatvilágítással és orgonazenével kezdhetjük a látogatást, majd bejárható a templom teljes látogatói útvonala: a kivilágított tornyokban közel kétszáz lépcsőfok megtétele után megtekinthetjük a kiállításokat, a padlásteret, valamint a két templomtorony közötti panorámajárdát is. Az elmúlt évhez képest újdonság, hogy az éjszakai látogatásra érvényes belépőjegyek már elővételben is megvásárolhatóak augusztus 10-től a Nagytemplom jegypénztárában, ezzel is elkerülve a késő esti sorban állást. 

A rovat legfrissebb cikkjei

A filmkritikusok kedvence lett az Akik maradtak a szófiai nemzetközi filmfesztiválon
Közel hatmillióval segítettek a művészeken
Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőnek szentelte első koncertjét a milánói Scala
91 évesen elhunyt Ennio Morricone
Kiderült, milyen lesz idei virágkarnevál

Hozzászólások