°C
TIME DATE
Ma Sára és Marió nap van.

2018-11-02 07:35:37 / Szerző: HajduPress

Idén is lehet pályázni a családbarát kórházi osztály címért

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Idén is lehet pályázni a családbarát kórházi osztály címre; a Három királyfi, három királylány mozgalom a Magyar Kórházszövetséggel közösen meghirdetett pályázatára november 30-ig lehet jelentkezni.

    
Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a két szervezet célkitűzése így továbbra is az, hogy a kórházi környezetben már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa, ezzel segítve a kórházi dolgozók nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását. 
    
Mint írták, az első pályázaton Családbarát Kórház 2018 címet nyert 13 vidéki és három budapesti kórházi osztály. Ezek a kórházi osztályok olyan jó gyakorlatokért kapták az elismerést, mint a telemedicinás megfigyelés, stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, vagy az online segítségnyújtás.
    
Hangsúlyozzák, a mostani pályázat családbarát kórházi osztályoknak szól, de a cím elnyerése hozzásegítheti az egész intézményt ahhoz, hogy végül Családbarát Kórház díjban részesülhessen. A Családbarát Kórház 2019 intézményi pályázat beadási határideje 2019. február 22.
    
A Családbarát Kórházi Osztály 2019 címet és Családbarát Kórház 2019 díjat a Magyar Kórházszövetség jövő áprilisi konferenciáján adják át.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Méhnyakrák elleni oltást adnának a fiúknak is
Hivatalos: megkezdődött az influenzajárvány
Itt az influenza, több intézményben látogatási tilalom van
Több ezer magyar korai halálozását okozza a légszennyezettség
Magyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztása

Hozzászólások