TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-04-06 16:23:35 / Szerző: HajduPress

Húsvéti burgonyafánk

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Hamarosan itt a húsvét. Ugyan most szűkebb körben ünnepelhetünk, kicsit másképp, mint szoktunk, azonban a megváltozott helyzet ellenére sem kell lemondanunk a finom fogásokról. Most is adjuk meg a módját az ünnepnek a foszlós kalácsokkal, ízletes sonkákkal, zsenge zöldségekkel.
Hoztunk nektek egy zseniális receptet, melyet elkészíthettek a húsvéti időszakban.
Mutatjuk is:
Töltött burgonyafánk:
  • 1 kg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 4 közepes burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 25 dkg füstölt főtt sonka
  • Egy csokor snidling
  • egy marék reszelt trappista
  • olaj a sütéshez
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, hozzá adjuk az összetört, kihűlt burgonyát. Beletesszük a tojássárgáját, sózzuk és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Alaposan összeállítjuk, majd meleg helyen letakarva kelesztjük másfél óráig.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tésztakorongok közepébe apróra vágott snidlinget, felkockázott sonkát töltünk és meghintjük reszelt sajttal.
A töltött korongokra ráfordítunk egy üresen hagyott tésztát és jól összenyomkodjuk. Félórára ismét kelni hagyjuk, ezután felforrósított olajban lassúlángon kisütjük.


Jó étvágyat!

A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások