°C
TIME DATE
Ma Gyöngyi nap van.

2017-12-07 10:47:05 / Szerző: HajduPress

Horror: két újszülöttet ölt meg a magyar ápolónő +18

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Jogerősen húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a hasonló bűncselekmény miatt már korábban is elítélt karcagi nőt, aki 2014-ben megfojtotta újszülöttjét.

    A táblabíróság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 40 éves vádlottat.
    Az ítélőtábla súlyosította a nőre első fokon kiszabott 13,5 év szabadságvesztést. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró közölte, a vádlottal szemben, aki a legalapvetőbb emberi normákba ütköző bűncselekményt elkövette, két gyermekét is megölte és semmiféle bűntudatot nem tanúsított, indokolt a húszéves büntetés.
    Az ítélőtábla elrendelte az eddig szabadlábon védekező vádlott azonnali őrizetbe vételét.
    A nőnek, akit 2000-ben akkori újszülöttje megöléséért három és fél év börtönre ítéltek és 2004-ben feltételesen szabadult, 2009-ben és 2012-ben is fiúgyermeke született. A család ekkor még a vádlott szüleinek karcagi házában élt. A nő és élettársa - bár szerettek volna még egy gyereket - addig nem terveztek terhességet, amíg a nagyszülőkkel egy házban laktak.

    Az ápolónő végzettségű vádlott 2013 első felében ismét teherbe esett, de orvoshoz nem ment el, terhesgondozáson sem vett részt, várandósságát a környezete előtt titkolta.
    2014. január 7-én este fürdés közben megindult a szülés, és a nő egy életképes, egészséges lánygyermeknek adott életet. A szülés után azonban az újszülöttet nem látta el, hanem a fürdőszobában fojtogatta, majd a fejét ütötte mindaddig, amíg azt nem gondolta, hogy meghalt. Ekkor az újszülöttet egy nejlontáskába rakta és egy függönnyel eltakart polc alá tette a konyha padlójára.
    A vádlott ezután rendet rakott a fürdőszobában, eltakarította a véres nyomokat, majd visszament a konyhába.
    Élettársa meghallotta az újszülött nyöszörgő hangját, majd a nő édesanyjával mentőt hívtak. Az újszülöttet kórházba vitték, de másnap meghalt.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Orbán: a magyar nem hazardírozik a hazájával
Nem adott pénzt az ATM, kést rántott a taxisra
Ez még Borsodban is kemény: baseballütőkkel támadtak az ismerősre
Ötmillió magyar büszke a rendőrökre
Le kellett állítani a Paksi Atomerőmű kettes blokkját

Hozzászólások