°C
TIME DATE
Ma Eufrozina és Kende nap van.

2018-07-11 15:37:35 / Szerző: HajduPress

Hollandiában és Spanyolországban tárgyalt a megyei önkormányzat delegációja

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Hajdú-Bihar megye gasztronómiai és természeti értékeinek jobb kihasználása is a célja azoknak a nemzetközi projekteknek, amelyekbe a megyei önkormányzat is bekapcsolódott. Mindkét projekt a közelmúltban indult, az egyiket Hollandiában, a másikat Spanyolországban nyitották meg.

 
Gazdaságfejlesztési és munkahely teremtési célok megvalósítását is segíti az elmúlt hetekben elindult két, Interreg Europe program által társfinanszírozott nemzetközi projekt. Az EUREGA a gasztronómia értékekre, míg az OUR WAY a természeti és kulturális örökség megőrzésére és hasznosítására, tematikus zöldutak kialakítására és továbbfejlesztésére alapozva támogatja a megye fejlődését. A megyei önkormányzat mindkét projektben nemzetközi partnerekkel együttműködve vesz részt, így lehetőség nyílik az egyes országokban már működő jó gyakorlatok átvételére is. Az EUREGA projektben holland, finn, spanyol, ír, görög és román partnerekkel, míg az OUR WAY-ben spanyol, ír, lengyel, francia, bolgár és belga résztvevőkkel dolgozik együtt az önkormányzat.
 
Az EUREGA projekt (http://www.interregeurope.eu/eurega/) nyitórendezvényét 2018. június 25-27. között a hollandiai s’Hertongenboschban, az OUR WAY projekt (https://www.interregeurope.eu/ourway/) nyitóülését pedig 2018. július 3-5. között a spanyolországi Murcia városában tartották. Az eseményeken kidolgozták a projektben tervezett feladatok pontos ütemezését, rögzítették az egyes partnerek felelősségi köreit, valamint megvitatták a tervezett nemzetközi ülések kereteit. A munkát mindkét esetben helyszíni látogatások színesítették.
 
Hollandiában Szabó Tünde, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal Nemzetközi Csoportjának munkatársa ismertette a megye célkitűzéseit az EUREGA projekt keretében: egy átfogó, a gasztronómiai értékekre alapozott helyzetelemzést követően egy stratégiai jellegű akcióterv kidolgozása és megvalósítása, különös tekintettel a gasztronómia, mint turisztikai vonzerő és helyi fejlesztési lehetőség vizsgálatára. Spanyolországban Tuska-Mátrai Melinda, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal Nemzetközi Csoportjának vezetője vázolta fel a megyei önkormányzat elképzeléseit a tematikus zöldutak kialakítása, annak természetvédelmi, turisztikai és gazdasági hasznosítási lehetőségeire fókuszálva.
 
A soron következő munkaüléseket az EUREGA projekt esetében a romániai Nagyszeben városában, míg az OUR WAY kapcsán Írországban rendezik 2019. első hónapjaiban.
 

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Kaminok ütköztek a 4-esen
Felmentő ítélet a hortobágyi génmegőrző korábbi ügyvezetőjének ügyében
Megölte a kutyáját
Brutális baleset a 42-esen, kamionok karamboloztak
Nerm kegyelmezett a villám Nádudvaron

Hozzászólások