TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-21 17:30:58 / Szerző: HajduPress

Hogyan legyen tartósabb a vágott virág?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Figyelem és törődés. Bálint gazda szerint ez a két legfontosabb szabály akkor is, amikor a növényekről van szó, ezért hoztunk tőle pár hasznos praktikát arra, hogyan díszítsék a lakást akár kétszer hosszabb ideig is a vágott virágok.

Itt a tavasz, ilyenkor mindenki még jobban szereti feldobni a nappalit, a szobát vázában tündöklő virágokkal, hiszen a természet ebben az időszakban csodákra képes, ami a növényeket illeti. Nincs azonban lelombozóbb annál, amikor az embert pár nap után kókadt virágok látványa fogadja a lakásban. Mi a titkai annak, hogy ez ne fordulhasson elő olyan gyorsan? Hoztunk pár tippet a vágott virágok életének meghosszabbításáról olyan embertől, aki profi ebben.

Bálint György, az ország kertészmérnöke weboldalán a következő tanácsokat javasolta:

Friss és langyos víz

Gondolná az ember, hogy a virágoknak langyos vízre van szüksége? Amellett, hogy minden nap kicseréljük alattuk a vizet, ne jéghideg, hanem előzőleg felforralt, langyos vízbe tegyük a virágcsokrot.

Hogyan vágjuk a virág szárát?
A virágszálak tövét éles késsel, ferdén le kell vágni, de a zöld héjat nem szabad lekaparni. Ajánlott az alsó leveleket lecsípni vagy levágni, mert ezek a vízben gyorsan rothadni kezdenek.

Citromlé és kristálycukor a vízbe
Egy kevés kristálycukor és néhány csepp citromlé fejti ki a hatást, amelyek a növények tartósítását a leghatékonyabban eredményezik, és még nem is kerül sokba.

Fás szárú virágok
A rózsaszálak végét is minden nap meg kell újítani és állítólag fokozza a tartósságot, ha a vázát limonádéval töltik meg.


A rovat legfrissebb cikkjei

Hajformázás hő nélkül
Kirándulás egy láperdőben
Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók
A rossz idő miatt mégsem indultak amerikai űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra
Magyar influenszer lány képeiért rajong a világháló - Képgaléria

Hozzászólások