TIME DATE
Ma Donát nap van.

2019-09-04 16:09:14 / Szerző: HajduPress

Házi komposztálókat igényelhetnek a debreceniek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Házi komposztálókat adunk azoknak a debrecenieknek, akik ezt igénylik – jelentette be tájékoztatóján Balázs Ákos, Papp Viktor és Türk László önkormányzati képviselő. A komposztálókat online és papír alapon is kérhetik az érdeklődők. 

2019 tavaszán hirdette meg Papp László, Debrecen polgármestere a Te Szedd! De inkább ne dobd el! kezdeményezést és a Debrecen, a mi kertünk programot azzal a céllal, hogy faültetéssel, virágosítással, parkosítással és közterületeink tisztán tartásával együtt tegyük szebbé és zöldebbé városunkat. 

Az akció folytatásaként most ingyenesen juthatnak a házikertekben használható komposztáló edényekhez azok, akik ezt igényik. A komposztálás természetbarát hasznosítási módja a kertben keletkezőzöldhulladéknak. Védjük vele a környezetünket, a keletkező zöld hulladékot újra tudjuk hasznosítani,ugyanakkor természetes tápanyagforrást is biztosítunk a kertünknek.

Az igényeket az érdeklődő debreceniek két formában juttathatják el az önkormányzathoz. Egyrészt létrehoztak egy online felületet, ez a www.debrecenamikertunk.hu, ahol az adatokat kitöltve lehet regisztrálni. Ezen a felületen egy személy több érdeklődőnek is kitöltheti a regisztrációs felületet, de egy ingatlanhoz csak egy edény igényelhető. Az online igényléseket mostantól 2019. szeptember 15-én, vasárnap éjfélig várják.

Azok számára, akiknek nincs lehetőségük az internetes regisztrációra, az egyéni önkormányzati képviselők fogadóóráikon is segítenek kitölteni az igénylőlapot.

Az igényléseket szeptember 16-án összesítik, majd a jelentkezőket előre kiértesítve szervezett módon: szeptember 18. és 26. között előre meghatározott időpontban és helyen átvehetők a 300 literes edények.

Az a cél, hogy az őszi időszakban minél kevesebb kertben égessék el a zöldhulladékot, amely így nem szennyezi a város levegőjét sem.

Fontosabb időpontok:

2019. szeptember 04-15: Online regisztráció a www.debrecenamikertunk.hu weboldalon

2019. szeptember 09-15: Önkormányzati képviselői fogadóórák, itt zajlik a papír alapú regisztráció

2019. szeptember 16-17: Az igénylő értesítése e-mailben vagy levélben, melyben megkapja az átvétel helyét és idejét

2019. szeptember 18-26: Kerti komposztálók átadásának időpontjai

Fotók: Miskolczi János


A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Csapó utcán: szemtanúkat keresnek
Tovább bővül Debrecen belvárosi sétálóövezete
Gázolás a Csapó utcán: döbbentes történet
Eltűnt: 15 éves debreceni lányt keresnek
Ennyi van: elfogadták Debrecen idei költségvetését

Hozzászólások