TIME DATE
Ma Donát nap van.

2019-09-02 14:35:06 / Szerző: HajduPress

Házasságot ígért a nőnek, milliókat csalt ki

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Debreceni Járásbíróság 2019. augusztus 30-án előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki a sértett bizalmába férkőzött, házasságot és közös jövőt ígért a nőnek, majd jogtalan haszonszerzés végett többször pénzt kért, amit nem adott vissza, így több mint 5 millió forintos kárt okozott.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében, ezért őt mint többszörös visszaesőt 3 év fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 1997 nyarán ismerkedett meg a vádlottal, aki hamar a nő bizalmába férkőzött, közös jövőt, házasságot ígért, amelyre alapozva már kapcsolatuk kezdetén többször kért és kapott kölcsön különböző összegeket. A férfi ezt követően szabadságvesztés büntetése letöltése miatt egy büntetés-végrehajtási intézetbe került, ezért a kapcsolatuk megszakadt. A vádlott szabadulása után 2014 év elején újra felvette a kapcsolatot a nővel, akivel közölte, hogy normális életet szeretne élni, amit a sértettel közösen képzel el. A férfi újbóli megjelenése egybeesett azzal, amikor a nő egy, a tulajdonát képező debreceni ingatlant értékesített.

A 61 éves T. S. arra hivatkozva kért kisebb-nagyobb kölcsönöket a nőtől, hogy arra közös otthonuk és közös jövőjük érdekében, illetve a vállalkozásának beindítása miatt van szüksége, azonban annak visszafizetése soha nem állt szándékában. A vádlott a több mint 5 millió forintot a nő tévedésbe ejtésével, jogtalanul szerezte meg, a kár nem térült meg.

Az ítélet meghozatala során Dr. Süvöltős Zsuzsa bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott többszörös visszaeső, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerő vallomást tett, az időmúlást, valamint a rossz egészségi állapotát.

A bíróság ítélete nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője kizárólag a szabadságvesztés végrehajtási fokozata miatt jelentett be fellebbezést.


A rovat legfrissebb cikkjei

Gázolás a Csapó utcán: szemtanúkat keresnek
Tovább bővül Debrecen belvárosi sétálóövezete
Gázolás a Csapó utcán: döbbentes történet
Eltűnt: 15 éves debreceni lányt keresnek
Ennyi van: elfogadták Debrecen idei költségvetését

Hozzászólások