TIME DATE
Ma Ilona nap van.

2019-02-07 15:53:18 / Szerző: HajduPress

Házaspárokat várnak a Református Nagytemplomba

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Közel két évtizede Angliából indult útnak a Házasság hete nevet viselő kezdeményezés, mely minden évben február közepén – Valentin-nap környékén – a házasság és a család szerepére hívja fel a társadalom figyelmét. Hazánk 2008-ban csatlakozott a programhoz, idén először pedig a Debreceni Református Nagytemplom, mint turisztikai látványosság is egy héten keresztül kiemelt figyelemmel és szeretettel fogadja a templomba ellátogató házaspárokat.


Az idei programsorozat a „Randevú egy életen át” címet viseli, mellyel a Szervezőbizottság célja, hogy felhívja a párok figyelmét: a kettesben töltött minőségi idő, a közös programok és élmények nem csak az ismerkedés fázisában jelentősek, hanem ezt a kölcsönös odafigyelést egy egész életen át tanúsítani kell a másik felé.

A Debreceni Református Nagytemplomról sokak számára az esküvő az első, ami eszükbe jut: évente több száz pár kéri Isten áldását házasságkötésére a templom falai között. Közülük sokan más gyülekezetek vagy felekezet tagjai, mégis debreceni egyházi szertartásukhoz a Nagytemplomot választják. Az elmúlt években pedig lánykérések helyszíneként igen közkedvelt lett a panorámajárda, vagyis a két torony között húzódó, több mint 30 méteres magasságban elhelyezkedő szabadtéri kilátó.

A Debreceni Református Nagytemplom idén először csatlakozott a Házasság hetéhez. Február 10-17. között minden pár – akár a Nagytemplomban kötöttek házasságot, akár máshol – féláron tekintheti meg a templom teljes látogatói útvonalát, ezzel is új, közös élményeket szerezve. A kedvezményes belépőn kívül ajándékcsomaggal is készülnek a templom turisztikai munkatársai minden páros látogató számára.
 

A rovat legfrissebb cikkjei

Medveállatka a debreceni Nagyerdőben: fotó
Újabb bizonyíték: a STOP-tábla nem dísznek van
Folytatódik a debreceni Hódos felújítása
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására
Ingyen kaphat próbatermet a Tankcsapda az önkormányzattól

Hozzászólások