TIME DATE
Ma Judit nap van.

2019-11-23 13:38:18 / Szerző: Szőgyényi Adrienn

Hazai alapanyagokból egészségeset és finomat: ilyet is lehet kapni az adventi vásárban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Ahogyan arról már beszámoltunk, ma elkezdődik a Debreceni Adventi Vásár, amely egészen december 23-ig tart. A szervezők idén is megpróbáltak újdonságokkal készülni látványban, programokban és gasztronómiai kínálatban egyaránt. A Soupy by Globus standnál például egy világkörüli utazáson vehetnek részt a látogatók.

 
Kürtőskalács, sült gesztenye, kenyérlángos, forralt bor és forró csoki - csak néhány étel- és italkülönlegesség, amely szerves részét képezi minden adventi vásárnak. Debrecenben nem csak ezeket a hagyományos vásári étkeket kóstolhatjuk meg, hanem a nagy hidegben egy finom, forró levest is elszürcsölhetünk a Soupy by Globus standnál.
 
Ázsiai, arab, mexikói és orosz leveseket itt egyaránt kóstolhatunk, mindezeket pedig magyar alapanyagokból főzik meg számunkra. A konzervekből készült vegetáriánus levesek mellett ennél a standnál snack-eket is választhatunk többféle mártogatóssal.
"A kürtőskalács, a forralt bor, mind a karácsony részei. Mi szeretnénk egy olyan alternatívát nyújtani, ami még mindig a magyar kultúra része, - hiszen egy leveses ország vagyunk - de valami különlegességet is szerettünk volna belevinni. Olyan ételeket kóstolhatnak itt meg, akár a zöldséges mártogatók, akár a levesek tekintetében, ami ismerős lehet, de mégis különlegességet nyújthat. Az összes ételünk elkészíthető az itthon fellelhető alapanyagokból. A konzervek, amik benne vannak, azok itt, Debrecenben készültek, az itteni gyárban készültek, ezek a konzervek magyar alapanyagokat tartalmaznak. Szeretnénk megmutatni azt, hogy a zöldségkonzerv az nem csak hogy egészséges, hanem kiválóan alkalmas arra, hogy akár egy karácsonyi ételsort is el lehessen belőle készíteni" - mondta a hajdupress.hu-nak Szabó Nándor, a Globus Konzervipari Zrt. gyárigazgatója.
 
A tartalmas, gőzölgő leveseket mától bárki megtalálja a vásárban. Az ételek elkészítését pedig könnyedén el lehet sajátítani, hiszen december 14-én 14 órakor Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője és Bezerics Dániel séf főzőshow-val vár minden érdeklődőt a Debreceni Adventi Vásár színpadán.

Fotók: Pénzes László

A rovat legfrissebb cikkjei

Creppy Palacsinta: a legjobb alapanyag! VIDEÓVAL!
Ez lett Az év kiváló magyar méze
Magyar cég száll be az amerikai műhús-piacra
Megfeleltek az előírásoknak a csokimikulások
Meghalt az egyik legnagyobb brit sztárséf

Hozzászólások