TIME DATE
Ma Tekla nap van.

2019-05-27 11:38:48 / Szerző: HajduPress

Határon túl segített a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete kezdeményezésére, a Partiumi Keresztény Egyetem, és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nagyvárad közös összefogásával adománygyűjtést szervezett. 

Cél a Királyhágómelléki Egyházkerület intézményeiben élő gyerekeken, családokon és idős embereken való segítség nyújtás volt, valamint a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság gyermekein való segítés és örömszerzés, akik állami gondozásban élnek Nagyváradon. 

A debreceni, Csapó utcai bevásárlóközpontban 2019. május 6-án megtartott sajtótájékoztatón kihelyezett gyűjtőládákba várták a jó szándékú segítők adományait, mely elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket, játékokat tartalmazott. 

Buzás Lajos, a BAGE Egyesület elnöke elmondta, fontos az anyaországon kívül élő hátrányos helyzetben élő állami gondozott gyermekek sorsa,  ezért gondolták hallgatótársaival, hogy adomány gyűjtést szervezzenek.  A nagylelkű kezdeményezés mellé több egyesület, civil szervezet, iskolák, cégek és az egyetem hallgatói, tanárai is csatlakoztak, melynek eredményeképp a debreceni Nagykonyha Kft. – „Kajásrobival” összefogva, a Cívis Szociális Étkeztetési Központ 2 tonna száraztésztát ajánlott fel kezdésként.  A Debreceni Református Szeretetszolgálat 150 db 5 literes cseresznyebefőttet ajánlott fel, valamint nagyban segítette az adomány konvoj átjutását a határon.  Az Európa Terv Kft. 20 nagydoboz gyermek és felnőtt ruhát, biciklit, gyermekgondozáshoz szükséges eszközöket, ajánlott fel. 

Az Alföld Televízió és a hajdupress.hu munkatársai is elhelyezték adományaikat a Fórumban található gyűjtóládákban.

Az átadásra 2019. május 24-én került sor Nagyváradon a Királyhágómelléki Egyházkerület tanácstermében, ahol a gyerekek már nagyon várták a vendégeket. Minden gyermeknek a szervezők, egy apró kis ajándékkal kedveskedtek. 

Vinczéné Pálfi Judit diakóniai előadó-tanácsos a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettől köszöntötte a vendégeket. Elmondta, nagy öröm számára, hogy gondolnak rájuk az anyaországból, sőt a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói kezdeményezik ezt a csodálatos dolgot, Buzás Lajos vezetésével, aki maga is állami gondozásban nőt fel Magyarországon. Dénes István Lukács generális-direktor egy közös imával köszöntötte a résztvevőket, és megköszönte az önzetlen segítséget. 

Ezután Buzás Lajos a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke szólt a gyerekekhez, (nagy taps és füttyszó fogadta), elmondta ő is szegény gyermekként állami gondozottként nőtt fel, kitörési lehetőségként sorstársai felé azt a tanácsot adta, tanuljanak és éljenek becsületesen. Ezek után a kezdeményezéshez csatlakozók köszöntötték a gyerekeket, nehéz volt megszólalniuk, kicsit el is érzékenyültek, nagy öröm volt számukra a kezdeményezés, és örülnek, hogy itt lehetnek. 

Az összegyűlt adományok jelképes átadása után a gyerekek maguk segítettek a kipakolásban, ahol egy nagyon jó beszélgetés alakult ki a szervezők és a gyerekek között. Buzás Lajos elmondta, hagyományt szeretnének ezzel teremteni, és folytatni szeretnék a határtalanul segítségnyújtást, ahogy fogalmazott: Isten segítségével 2020-ban újra itt leszünk. 


A rovat legfrissebb cikkjei

Embert gázolt egy vasúti szerelvény Ladányban
20 éves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány
Ők aztán nem tisztelték a kort - és mást sem
Lebukott a csaló böszörményi autószerelő
Hajdúszoboszlói szálloda-beruházás: hol a pénz?

Hozzászólások