TIME DATE
Ma Diána nap van.

2019-09-10 14:00:17 / Szerző: HajduPress

Hat templomot újít fel a Tiszántúli Református Egyházkerület pályázati forrásból

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Tiszántúli Református Egyházkerület hat templomot újít fel jövő év közepéig - jelentette  be az egyházkerület püspöke kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Az Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése tárgyú projekt megvalósítására csaknem 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési is Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - hangzott el.

    Fekete Károly a felújításra váró templomok egyikében, a debreceni Egyetemi templomban tartott projektindító rendezvény előtt azt mondta: a Református Kollégium jelmondatával - Orando et laborando (imádkozva és dolgozva) - útnak indított projekt során megújul három debreceni templom - az egyetemi mellett a csonkatemplomként is emlegetett Kistemplom, és a Kossuth utcai Veres templom -, valamint a szatmárcsekei, a kismarjai és a létavértesi református templom, amivel létrejön a Reformáció öröksége - Tiszántúli református kulturális attrakció tematikus útvonal. 
    Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette: a városban alkotó, építő erőt képviselnek az egyházak, amelyek a templomi hitélet mellett jelentős szerepet vállalnak az oktatásban a bölcsődétől az egyetemig.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Átadták az Amazone debreceni telephelyét
Nemzetközi Vöröspanda Nap a Debreceni Állatkertben
Folytatódik a Kertségi Fejlesztési Program
Komplex egészségügyi szűrővizsgálat indul Debrecenben
Nemzetközi iskola Debrecenben - az építő szemével

Hozzászólások