TIME DATE
Ma Jenõ nap van.

2020-06-26 09:35:49 / Szerző: HajduPress

Halálos gyalogosgázolás Debrecenben: bíróság előtt az ügy

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Előkészítő ülést tart hétfőn reggel a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint a 25 éves férfi 2018. június 8-án 23 óra 20 perc körül személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Füredi úton a Dózsa György út felől a Bem tér irányába a megengedettnél jóval nagyobb, körülbelül 74-78 km/h sebességgel. A gépkocsiban utasként tartózkodott az autó tulajdonosa is, mindketten használták a biztonsági övet.

Haladása során a vádlott egy útkereszteződésnél közvetlenül az ott lévő kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt, egy szabályosan közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett. A szabályosan közlekedő gépjármű sofőrje észrevette a zebrán kerékpárt toló, egymást követő két sértettet, ezért lassított.

A vádlott a megelőzendő gépkocsi mellé érve meglátta a gyalogosokat, ezért a baleset elkerülése érdekében, balra rántotta a kormányt, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni. Az ütközés erejétől a 46 éves kerékpárt toló férfit az ütközési ponttól 36 méterre találták meg, ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben a másik sértett, egy 45 éves nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás hátrahagyásával gyógyultak. A balesetet okozó gépjármű sofőrje és utasa könnyű sérüléseket szenvedtek – fogalmaz a vád.

Az ügyészség szerint amennyiben a vádlott a megengedett legnagyobb 50 km/h-ás haladási sebességet nem lépi túl és legkésőbb akkor elkezdi az autó intenzív fékezését, amikor a gyalogosok áthaladtak a Füredi út úttestének felezővonalán, akkor az autó megállítható lett volna.

Az ügyészség a vádlottal szemben 1 év 6 hónap fogházbüntetést indítványozott és azt, hogy őt a bíróság 2 év 10 hónapra tiltsa el a közúti járművezetéstől, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.


A rovat legfrissebb cikkjei

Állami kézbe kerül az Alföldi Nyomda
Vízilabda sztárparádé Debrecenben!
Új templom épül
Sok munkája volt a debreceni tűzoltóknak
Mesés adományokat kapott a Gyermekklinika

Hozzászólások