TIME DATE
Ma Angéla és Petronella nap van.

2019-09-17 09:35:37 / Szerző: HajduPress

Halálos baleset az M3-ason: a rádióval variált a sofőr

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a román sofőr ellen, aki a gépkocsi műszerfalán a rádióadások között keresgélt és ez idő alatt nekiütközött az előtte haladó személyautónak

A román állampolgár vádlott még 2018. május 25-én 20:00 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába. Az időjárási és a látási viszonyok a közlekedést negatívan nem befolyásolták.  A román férfi az autópályán haladása során bekapcsolta a sebességtartó automata rendszert, így folyamatosan 136 km/h sebességgel haladt a külső forgalmi sávban. 

A vádlott 20:20 óra körüli időpontban a jármű fedélzeti rendszerében rádióadások között keresgélt, ezáltal a figyelme teljes mértékben elterelődött a körülötte, illetve az előtte lévő forgalomról. A fentiek, illetve az automata sebességtartással történő haladás következtében a vádlott által vezetett személyautó utolérte az előtte csak 90-95 km/h sebességgel haladó járművet, amelynek nagy erővel nekiütközött. 

A baleset következtében az elől haladó gépjárműben a hátsó üléssoron utazó két sértett életét vesztette, további két sértettnek 8 napon túl gyógyuló, többszörös csonttöréses sérülései keletkeztek, míg a vétlen gépkocsit vezető sofőr és a vádlott 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta. 

 


A rovat legfrissebb cikkjei

Pünkösd és Gyermeknap hétvégéjén is várja a látogatókat a Hortobágy
A 22 éves debreceni srác nem felejti el ezt a napot
Jogsi és gyerekülés nyista, viszont voltak 6-an a Suzukiban
166-tal tolta Hadháznál: íme a rendőrségi fotó
Dráma Földesen

Hozzászólások