TIME DATE
Ma Eleonóra nap van.

2020-02-05 18:49:48 / Szerző: HajduPress

Hajdú Biharban is pusztít a szélvihar

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A viharos szél még mindig sok munkát ad a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szerda délután az MTI-vel.
 

    
Dóka Imre kifejtette: szerda délutánig országszerte újabb 230 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos erejű szél okozta károk felszámolásához. A legtöbb riasztást Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Pest és Zala megyében kapják a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei. Főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítása, valamint megrongálódott tetőszerkezetek és leszakadt vezetékek helyreállítása miatt hívják a tűzoltókat.
    
A megsérült vagy leszakadt vezetékek miatt három megyében (Csongrád, Békés, Bács-Kiskun) csaknem tízezer fogyasztónál szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás.
    
Kitért arra is, hogy kora délután Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 4-es út Fegyvernek és Kenderes közötti szakaszán felborította a szél egy kisteherautó utánfutóját. Törökszentmiklóson pedig teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra dobta egy sportcsarnok körülbelül hatszáz négyzetméteres tetőszerkezetét a viharos erejű szél.

 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Súlyos baleset történt: életveszélyben egy 24 éves nő
Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását
Nagy a baj Monostorpályiban, tűz ütött ki egy házban
Fiatal tűzoltók kezdik meg szolgálatukat Püspökladányban
Újabb fásítási program indul Hajdú-Biharban

Hozzászólások