TIME DATE
Ma Auguszta nap van.

2020-02-12 09:27:44 / Szerző: HajduPress

Mégsem jön Debrecenbe a Természettudományi Múzeum?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Az Index több forrásból is úgy értesült, hogy változás történt a kormány terveiben a Magyar Természettudományi Múzeum elköltözésével kapcsolatban. Az ügyre rálátó informátorok arról tájékoztattak, hogy Bernert Zsolt főigazgató levelet írt az alkalmazottaknak, amelyben azt tudatta velük, hogy a múzeum elköltözésének ügyében személyesen egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel. A miniszterelnök arról tájékoztatta a főigazgatót, hogy nem kell a múzeumnak ideiglenes helyre költöznie. Ugyanakkor maga a költözés továbbra is napirenden van. Viszont a legújabb tájékoztatóból hiányzott az eddig költözési célpontnak kiszemelt Debrecen megnevezése, ami vagy jelent valamit, vagy nem. 

Mindenesetre a dolgozók egy része emiatt REMÉNYKEDNI KEZDETT ABBAN, HOGY HA KÖLTÖZNI IS KELL, A CÉLPONT NEM DEBRECEN LESZ.

Ha valóban elvetették, hogy a múzeum minden ingóságát ki kell pakolni egy ideiglenes tárolási helyre (praktikusan egy raktárba), akkor még esélytelenebbnek tűnik, hogy az idén december 31-re kijelölt kiköltözési határidő reálisan megvalósítható. Arról nincs információ, hogy Debrecenben, vagy bármely más helyen történt-e előrelépés a múzeum gyűjteményét, illetve az egyéb berendezéseket befogadni képes épület kialakítása ügyében.


A rovat legfrissebb cikkjei

Online rajzpályázatot hirdet a Debreceni Vidámpark
Hajápolás karantén alatt
Változások a Kenézy sürgősségi ellátásában
Kijárási korlátozások: íme a debreceni önkormányzat közleménye
Hármas karambol Debrecenben

Hozzászólások