°C
TIME DATE
Ma Gyárfás nap van.

2017-05-18 11:55:36 / Szerző: HajduPress

Gyönyörű képeket lehet látni Debrecenben

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Immáron 24. alkalommal hirdette meg az Év Természetfotósa pályázatot a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége, melyben eddig példátlan módon mind a felnőtt, mind az ifjúsági kategóriában kettős győzelmet hirdettek. A pályázathoz kapcsolódó fotókiállításnak a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériája ad otthont.

 

Kék és narancssárga – ez a címe Daróczi Csaba egyik képének, mellyel a művész a döntőbe jutott a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetségének Az Év Természetfotósa 2016 című pályázatán. Rendhagyó módon idén felnőtt és ifjúsági kategóriában két-két nyertest hirdettek, előbbieknél a már említett Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel, míg utóbbiaknál Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végeztek az első helyen.

Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója a kiállítás megnyitóján elmondta, a Belvárosi Galéria 2000 óta ad helyet a tárlatnak, mely mind közül a leglátogatottabb kiállításnak számít. Oláh Tibor fotóművész azt hangsúlyozta, hogy a természetfotózás nehéz műfajnak számít. Ehhez egyrészt megfelelő technikára van szükség.

Az idén beérkezett pályaművek a világ legkülönbözőbb helyein készültek, a legtöbb alkotás Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken készült, de érkeztek Alaszkától Angliáig, Balitól Csádig, Japántól a Galápagos-szigetekig is fotók, ám akadtak olyanok is, akik „elhagyták” a bolygónkat, és az Oltár csillagképből vagy a Messier 106 galaxisból „hoztak képet”. A tárlatot június 15-éig lehet megtekinteni.

Fotók: Balló Béla


A rovat legfrissebb cikkjei

Figyelj, Debrecen! Jön a PAD
Megérdemelt díjakkal zárta évadát a Csokonai Színház
Megtartotta évadzáró társulati ülését a Csokonai Színház
Jön a Páholy Udvar!
Színvonalas gálával zárt az Ady

Hozzászólások