TIME DATE
Ma Aladár és Álmos nap van.

2020-02-12 12:00:21 / Szerző: HajduPress

Gyönyörű, gyors, debreceni: Kozák Luca

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A debreceni Kozák Lucát, a 60 gát országos csúcstartóját csak egy hajszál választja el a 100 gát olimpiai kvalifikációs szintjétől, de a világranglistán is jól áll, így nem tudja elképzelni, hogy ne jusson ki a tokiói játékokra.

    A debreceni vágtázó az M4 Sport Sporthíradóban beszélt olimpiai reményeiről, esélyeiről. Mint mondta, a 12.84 másodperces olimpiai szinttől csupán két századdal marad el egyéni rekordja, s úgy érzi, akár már májusban, a szabadtéri szezon elején megfuthatja a szükséges időt.

    Jelen állás szerint ugyanakkor nem is lenne szüksége erre, mivel a világranglistáról is Tokióba lehet jutni, márpedig azon jó helyen áll. A rangsorban az öt legjobb eredmény számít, melyek közül kettő lehet fedettpályán elért 60 gátas idő. Kozák a mostani idényben stabilan jó eredményeket ért el eddig, szombaton Torúnban beállította 7.97 másodperces országos csúcsát, mellyel a tavalyi fedett Európa-bajnokság elődöntőjében a leggyorsabb volt.
    "Ez az elmúlt időszak nekem nagyon jól jött. Ha most lenne az olimpia, ott lennék, mert azt hiszem, a 16-20. hely valamelyikén állok a világranglistán" - mondta a 23 éves sprinter.

    Kozák téli formáját a márciusi fedettpályás világbajnokságra időzítette edzőjével, a Kínába tervezett vb-t viszont a koronavírus miatt a jövő évre halasztották, így mindössze két versenye maradt az idényből. Pénteken Berlinben fut, míg jövő hétvégén az országos bajnokságon szerepel a BOK Csarnokban.

(MTI)

Fotók: Facebook/Kozák Luca

A rovat legfrissebb cikkjei

Visszaszerezte a tabella első helyét a DEAC floorball csapata
Fotógaléria: idén is siker a FőnixFitt
2 évre kizárták Guardiola csapatát a BL-ből
Ilyen se volt még Debrecenben: sportcsúcs, kulisszatitkokkal
Jön a VAR AZ NB I-BEN!

Hozzászólások