TIME DATE
Ma Emma nap van.

2018-03-07 15:02:02 / Szerző: HajduPress

Gyerekeket a magasba, Debrecen!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Debrecen városa, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom cívisvárosi kirendeltsége 2018. március 11-én Emeljünk magasba minél több gyereket! címmel világrekord-megdöntési kísérletre invitál minden gyermekkel vagy gyermekekkel rendelkező családot. A részletekről a program szervezői 2018. március 7-én a Kölcsey Központban sajtótájékoztatót tartottak.

A sajtónyilvános eseményen jelen volt Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, aki közölte: ugyan Magyarország kormánya a 2018-as, azaz az idei évet szánta a Családok évének, Debrecen városa már a 2017-es advent időszakában elkezdett a családokra fókuszálni, s azóta is minden hónapban egy-egy kulturális programmal ezt a kezdeményezést gazdagítja. Jelezve ezzel is, hogy Debrecen városában a gyermekek, a gyermekvállalási kedv erősítése, valamint a családtámogatás kiemelt helyen szerepel, s a most vasárnapi, széles körű összefogással megvalósuló programsorozat is ezt szolgálja. Március 11-én egy országos programhoz kötődik ugyan a város, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervez. Ám, mivel a tavalyi év óta hivatalosan a cívisvárosban is működik ennek a mozgalomnak egy kirendeltsége, Debrecen városa és a Főnix Rendezvényszervező Kft. úgy gondolta, hogy a világrekord-kísérlet mellé, amelynek célja, hogy a gyermekvállalást hangsúlyozandó, az országban azonos időpontban minél nagyobb számú gyermeket emeljenek a magasba, egész délelőttre szóló szórakozási lehetőséget nyújt a szülőknek és a gyermekeiknek egyaránt. S ehhez tökéletes helyszínt jelent a Kölcsey Központ.

Engler Ágnes, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom debreceni kirendeltségének vezetője elmondta: délelőtt 11 órakor lesz ez a bizonyos „nagy emelés” a Kölcsey Központ Nagytermében, de valóban előtte és utána is várják a családokat különböző színes programokra. Az „emelésre” és a délelőttre kérnek mindenkit, hogy előzetesen regisztráljon a http://www.haromkiralyfi.hu oldalon, ugyanis, aki regisztrál, az sorsoláson is részt vesz, ahol országos szinten felajánlott használati tárgyakat, játékokat nyerhet. A nyerteseket a mozgalom két napon belül e-mailben értesíti.

Gábor-Tóth Ildikó, a Főnix Rendezvényszervező Kft. kulturális menedzsere pedig a „nagy emelést” körülölelő programokról beszélt. A Kölcsey Központ március 11-én, vasárnap 9 óra 30 perckor nyitja meg a kapuit a családok előtt, amikor is az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház gólyalábasai fogadják az érkezőket. 10 órakor lesz a Megnyitó, 10 óra 10 perckor pedig az Eszterlánc mesezenekar fogja szórakoztatni egy családi koncert erejéig a megjelenteket. A kisebb gyermekekkel rendelkező családok a koncert ideje alatt, 10 óra 20 perctől kezdődően Ringató foglalkozáson vehetnek részt a Bényi Árpád-teremben.

11 órakor mindenkinek „kötelező” a Nagyterembe mennie, hogy végrehajtsák a gyermekeik magasba emelésével ezt a bizonyos világrekord-kísérletet, majd 11 óra 15 perctől folytatódik a program. Ismét gólyalábas produkciót, majd pedig, 11 óra 30 perctől Szemerey László bűvész műsorát tekinthetik meg mindazok, akik részt kívánnak venni ebben a nemes és szép kezdeményezésben, a világrekord megdöntése érdekében.

Gyürky Katalin


A rovat legfrissebb cikkjei

Birtokba vették az autósok a Létai út – Vámospércsi út új csomópontját
Enyves kezű nő járt a Böszörményi úton: fotók
Megszavazták a debreceni 30 ezer eurót a Notre Dame-nak
Most betekinthet Debrecen smart city stratégiájába
Daruval szállítják el Debrecen legidősebb Zsuzsiját

Hozzászólások