TIME DATE
Ma Jenõ nap van.

2020-06-06 11:59:37 / Szerző: HajduPress

Gyengül a korona a régióban!?

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Koronavírus - Péntek este megszűnt a teljes határellenőrzés több szomszédos országgal közös magyar határon. Montenegróban már nem kötelező a védőmaszk használata, Szerbiában augusztusban szervezik meg a nyári fesztiválokat.

A magyar-szlovák és magyar-osztrák határon péntek este megszűnt a teljes határellenőrzés. A rendőrség közleménye szerint: a határszakaszon a koronavírus-járvány előtti határátkelési szabályok érvényesek. A magyar-szlovák határon Tornanádaskánál bő egy hónapja új átkelő nyílt, amit a térségi települések polgármesterei kezdeményeztek, tekintettel az ingázó munkavállalókra és a környéken működő vállalatokra.
 
Montenegróban már egy hónapja nem jegyeztek fel új koronavírusos fertőzéses esetet, szombattól nem kötelező a maszk viselete sem. Eddig a 620 ezres népességből összesen 324 azonosított fertőzött volt. Szombattól kizárólag az egészségügyi intézményekben, a tömegközlekedési eszközökön, valamint a gyermekek és idősek ellátását végző otthonokban kötelező a maszk használata.
 
Szerbia is enyhít az intézkedéseken, eltörölték a szabadtéri rendezvények résztvevőinek számára vonatkozó korlátozást, zárt térben pedig legfeljebb ötszázan tartózkodhatnak. A korábban elhalasztott nyári fesztiválokat augusztusban szervezik meg.

Forrás: MTI, 24.hu
Fotó: Unsplash

A rovat legfrissebb cikkjei

A buszsofőr, aki 21 embert vitt a halálba
Rendkívüli hír: szerdától egészségügyi ellenőrzés és akár karantén várhat szinte minden környező országból hazaérkezőre
Új rekordot döntött a fertőzöttek száma Horvátországban
Stájer Nagydíj – Hamiltoné a pole
Torlódás a magyar-horvát határnál

Hozzászólások