TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-06-01 15:10:48 / Szerző: HajduPress

Gyászistentiszteletet tartanak vasárnap a Nagytemplomban

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Június 2-án a 10 órakor kezdődő istentiszteleten megemlékezést tartanak a május 29-i budapesti hajókatasztrófában elhunyt dél-koreai és magyar áldozatokról. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség a Tiszántúli Református Egyházkerület a Debreceni Református Hittudományi Egyetem vezetőségével közös közleményt adott ki, melyben mély megrendülésüket fejezik ki a szerdai tragédia érintettjei számára, hangsúlyozva, hogy a dél-koreai református közösségekkel évtizedek óta szoros kapcsolatot ápolnak a debreceniek.


„Imádkozunk azért, hogy Isten adjon erőt a veszteséget szenvedett családoknak ezekben a nehéz órákban, és adjon testvéreinknek vigasztalódást a feltámadás reménységében. A sérülést szenvedett testvéreinknek mielőbbi felépülést kívánunk és imádkozunk az eltűnt szeretteikért aggódókért. Sok erőt kérünk a mentésben résztvevők és a hatóságok megfeszített munkájához is. Imádságban hordozzuk koreai testvéregyházainkat, hogy a Szentlélek Isten vezesse őket a vigasztalás és lelkigondozás pásztori szolgálatában. A tragédia bekövetkeztekor Dr. Kustár Zoltán, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora épp hivatalos látogatáson Szöulban tartózkodott, így személyesen is kifejezhette együttérzésünket koreai testvéreinknek.” – olvashatjuk a hivatalos közleményben.

Szerdán este tragikus baleset történt a Duna budapesti szakaszán a Margit hídnál, ahol egy kisebb sétahajó, a Hableány összeütközött a Viking Sigyn nevű hatalmas szállodahajóval. A Hableány felborult és körülbelül 7 másodperc alatt elsüllyedt, fedélzetén 33 utassal és kétfős személyzettel. Közülük 7 embert mentettek ki, 7 utas meghalt, 21 embert keresnek, beleértve a személyzet tagjait is.

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségnek testvérgyülekezete is van Dél-Koreában, ezért saját veszteségként és fájdalomként érintette a szerdai baleset, mely magyar és dél-koreai testvérek életét követelte. A június 2-án 10 órakor kezdődő gyászistentiszteleten dél-koreai zászló is kihelyezésre kerül a Nagytemplomban, és közös imádsággal osztozik a gyülekezet a gyászolók fájdalmában.

A rovat legfrissebb cikkjei

Fontos bejelentések a debreceni reptérről: új kifutó is épül
Debrecenből lehet repülni a magyar válogatott meccseire
Debreceni delegáció utazott Finnországba
Gyérítik a szúnyogokat - de nem Debrecenben
25 éve testvérváros Debrecen és Padernborn

Hozzászólások