TIME DATE
Ma Ipoly nap van.

2020-07-06 12:03:56 / Szerző: HajduPress

Görögországba utazna? Íme az országba való belépés feltételei

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A turizmus.com - Balogh Csaba, az IBUSZ értékesítési vezetőjének első kézből való tapasztalatai alapján - összegyűjtötte, mik a legfontosabb tudnivalók a görögországi beléptetésről.
 

Légi közlekedés

Regisztráció:

 • Minden 2 év feletti utasnak rendelkeznie kell külön QR kóddal, azaz mindenkit külön-külön be kell regisztrálni. A családtag vagy vele utazó hozzárendelése csak arra szolgál, hogy a hatóságok tudják, hogy ki, kivel utazik. Ez nem kötelező!
 • Aki jóval a beutazási időpont előtt regisztrál az csak egy visszagazoló e-mailt kap, majd indulás előtt 48 órával küldik meg neki a QR kódot.
 • A 72 órán belüli regisztráció esetén azonnal, a QR kódot küldik a levélben.
 • A regisztráció az utazás napján is elkészíthető.
 • A Smartwing járatain a jegykezelésekor ellenőrzik a kódot, annak hiányban nem veszik fel az utast, de a repülőtéren is elkészíthető a regisztráció.

Érkezés:

 • A repülőtereken nincs QR kód olvasó, az erre kijelölt személyek a sorszámokat nézik a kód alatt.
 • A regisztrált utasok QR kódja már tartalmazza, hogy kiválasztott-e az adott utas a tesztelésre vagy sem.
 • Ha senkinek sincs, akkor kiválasztanak 2-3 utast és azokat tesztelik.
 • Mindössze néhány percet vesz igénybe a nyálminta levétele (PCR), és utána az utas azonnal mehet a csomagfelvételre.
 • A tesztelésre kiválasztott utasnak nem kell 24 órára karanténba vonulnia a választott szálláshelyén, ténylegesen annyit kérnek csak, hogy a teszt eredményéig (néhány óra, de maximum 24) ne kiránduljon, lehetőleg maradjon a szálláshelyének településén, de azon belül nem korlátozzák a mozgását, tehát strandolhat, vacsorázhat, vásárolhat stb.
 • A teszt eredményéről értesítik az utast a regisztrál e-mail címén vagy mobilján (sms), illetve jelzik azt az idegenvezetőnek is.

Autóbusszal és gépkocsival 

Az autóbuszos utazással kapcsolatban a szakember azt írta, a szerb-bolgár határon az utasoknak le kell szállniuk az autóbuszról és át kell menniük az útiokmány ellenőrzésen. A bolgár-görög határon időszakosan torlódásokra kell számítani, ezért az IBUSZ azt javasolja, hogy hajnali időpontra érjenek oda az autós utasok. Bár sok egyéni utas jelezte az utazási irodának, hogy nem kérték a QR kódot a görög belépéskor, a hivatalos előírás szerint bármilyen közlekedési eszközzel is érkezik az utas Görögországba, kötelező a regisztráció és a QR kód – hangsúlyozta Balogh Csaba a turizmus.com oldalán.
 

Maszk viselésére vonatkozó szabályok

A repülőgépre csak maszkban lehet beszállni amit utazás időtartama alatt viselni kell azt. Az autóbusszal utazóknak a járművön nem kell maszkot viselniük, de a határátkelőhelyeken kötelező felvenni. Görögországban csak a repülőtereken, hivatalai helyeken, múzeumokban és a közlekedési eszközökön kötelező a maszk, tehát az éttermekben, bárokban vagy a tengerparton nem kell viselni.

Forrás:turizmus.com
Fotó:jetphoto.net


A rovat legfrissebb cikkjei

Koronavírus - A fertőzöttek száma 20,5 millió, a halálos áldozatoké csaknem 750 ezer a világon
Rendkívüli ülést tartanak pénteken az EU-tagországok külügyminiszterei
Koronavírus - Kötelező tesztelést vagy karantént vezethet be a külföldiek számára Szerbia
Koronavírus - Egy nap alatt ismét több mint százan fertőződtek meg Ausztriában
Az eddigi legnagyobb kokainlaboratóriumot számolták fel Hollandiában

Hozzászólások