TIME DATE
Ma Ellák nap van.

2020-03-24 17:00:52 / Szerző: MTI

Gazdasági visszaesés enyhítése

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A gazdasági visszaesés enyhítésére összpontosít az MNB.

 A koronavírus-járvány miatt várható gazdasági visszaesés enyhítésére összpontosít a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az inflációs szempontok háttérbe szorultak - értékelték az MNB keddi bejelentéseit az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

    A jegybank monetáris tanácsa a várakozásoknak megfelelően az alapkamatot 0,9 százalékon, a betéti kamatszintet mínusz 0,05 százalékon hagyta. A bankrendszer likviditásának erősítése érdekében a jegybank felmentést ad a bankoknak a kötelező tartalék teljesítése alól, és hosszú lejáratú, fix kamatozású, fedezett hiteleszközt vezet be korlátlan keretösszeggel.
    Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. szakértője lazításként értékelte a likviditásbővítő jegybanki intézkedéseket.
    Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője úgy látja, hogy az MNB rövid távon mindenképp a gazdaság megsegítését tekinti a legfontosabbnak.
    Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője hangsúlyozta, hogy a járványveszély következményei csökkenthetik az inflációt. Közbelépés sokkal inkább a visszaeső piacok és a költségvetés egyensúlya érdekében lehet indokolt - tette hozzá.  

(Forrás: MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Elképesztő ütemben nőtt a milliárdos magyar cégek száma az elmúlt években
Új program indul a magyar vállalatok támogatásáért
Jelentősen felértékelődtek az MNB aranyai
A Csókkirály és Pálinka termel a legtöbbet
Erősödött a forint késő délutánra

Hozzászólások